eur:
393.9
usd:
369.03
bux:
65757.39
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Súlyos veszélyt rejtenek a gyerekekre a megbízhatatlan egészségügyi oldalak

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint a szülők hiteles tájékozódását segíti a Kiskanál Kommandó - Hozzátáplálás szakemberektől című könyv. A mű bemutatóján a témában kerekasztal-beszélgetést tartottak.

A szülők egyre gyakrabban tájékozódnak gyermekeik egészségéről az interneten vagy a közösségi médiában, ami önmagában nem probléma, viszont a források hitelessége gyakran megkérdőjelezhető – mondta a Háziorvosok Egyesületének elnöke. Semmi garancia nincsen arra, hogyha egy szülő felmegy egy honlapra vagy egy Facebook-csoportban tájékozódik, akkor szakmailag helytálló tájékoztatást kap – hívta fel a figyelmet Póta György.

Szakmailag kontrollálatlan tanácsot követve gyakran olyan állapotba kerülnek a beteg gyermekek, amin már nagyon nehéz segíteni

– hangsúlyozta az egyesület elnöke

A könyvbemutatón tartott kerekasztal-beszélgetésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy segíteni kell a szülőket az eligazodásban. A háziorvosokat szeretnék tájékoztatni, hogy melyek azok az oldalak, melyek kikérik a hozzáértők szakmai véleményét, ezeket ajánlhatják a betegeknek – mondta Póta György.

A Kiskanál Kommandó - Hozzátáplálás szakemberektől című könyvet a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke megbízható szakmai anyagnak tartja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×