INFORÁDIÓ 
2021. január 22. péntek
Artúr, Vince

házi gyermekorvosok egyesülete

egészségügy

könyv

internet

Súlyos veszélyt rejtenek a gyerekekre a megbízhatatlan egészségügyi oldalak

Súlyos veszélyt rejtenek a gyerekekre a megbízhatatlan egészségügyi oldalak

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint a szülők hiteles tájékozódását segíti a Kiskanál Kommandó - Hozzátáplálás szakemberektől című könyv. A mű bemutatóján a témában kerekasztal-beszélgetést tartottak.

A szülők egyre gyakrabban tájékozódnak gyermekeik egészségéről az interneten vagy a közösségi médiában, ami önmagában nem probléma, viszont a források hitelessége gyakran megkérdőjelezhető – mondta a Háziorvosok Egyesületének elnöke. Semmi garancia nincsen arra, hogyha egy szülő felmegy egy honlapra vagy egy Facebook-csoportban tájékozódik, akkor szakmailag helytálló tájékoztatást kap – hívta fel a figyelmet Póta György.

Szakmailag kontrollálatlan tanácsot követve gyakran olyan állapotba kerülnek a beteg gyermekek, amin már nagyon nehéz segíteni

– hangsúlyozta az egyesület elnöke

A könyvbemutatón tartott kerekasztal-beszélgetésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy segíteni kell a szülőket az eligazodásban. A háziorvosokat szeretnék tájékoztatni, hogy melyek azok az oldalak, melyek kikérik a hozzáértők szakmai véleményét, ezeket ajánlhatják a betegeknek – mondta Póta György.

A Kiskanál Kommandó - Hozzátáplálás szakemberektől című könyvet a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke megbízható szakmai anyagnak tartja.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Súlyos veszélyt rejtenek a megbízhatatlan egészségügyi oldalak
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018