eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kényszerleszállást hajtott végre egy magyar utasszállító, az oxigénmaszkok is kinyíltak

Indulás után nem sokkal kényszerleszállást hajtott végre a törökországi Antalyából Debrecenbe tartó charterjárat, mert berepedt a pilótafülke szélvédője. Pánik tört ki a repülőn, de az utasok megúszták a vészhelyzetet, és némi kálváriával hazajutottak.

A haon.hu által megkérdezett utasok elmondása szerint a repülőgép menetrend szerint felszállt a törökországi fürdőhely repteréről, majd nem sokkal később a gép személyzete közölte az utasokkal, hogy berepedt a repülő szélvédője, ezért visszafordulnak és kényszerleszállást hajtanak végre. Pillanatok alatt pánikhangulat tört ki a charterjáraton, amelyen több mint kétszáz utas tartózkodott, számtalan felnőtt, gyermek és nyugdíjas.

"Még fél órát sem utaztunk, amikor két jelző pittyegést lehetett hallani, a stewardesseknek szóltak a problémáról, akik egyből leültek és bekapcsolták magukat. Akkor még nem tudtunk semmit, majd néhány perc múlva bemondták, hogy technikai probléma lépett fel, sajnos vissza kell fordulni az antalyai reptérre. Érezni lehetett a feszültséget a levegőben, a gyerekek sírása törte meg a kínos csendet, de miután az oxigénmaszkok megjelentek, akkor teljesen kikészültünk” - mondta az egyik utas.

A leszállás sem volt egy átlagos megérkezés, a landolás után hátborzongató volt a látvány, mentők, tűzautók és rendőrök voltak a helyszínen. A neheze csak ezután jött: órákat kellett éjszaka az utasoknak várakozniuk a repülőtér egyik termében, mire megérkezett mentesítő járat: végül reggel hat órakor landoltak Debrecenben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×