INFORÁDIÓ 
2018. december 14. péntek
Szilárda

balaton

vízszint

készültség

Balatonmáriafürdő, 2018. március 17. Rendőrautó a Belvízzel elöntött Parti utcában Balatonmáriafürdőn 2018. március 17-én.  A következő napokban várható szélsőséges időjárás miatt harmadfokú vízkár-elhárítási készültséget rendeltek el több dél-, és délnyugat balatoni településen március 16-án reggeltől. MTI Fotó: Varga György

Katasztrófahelyzet a Balatonnál

Infostart / MTI

A következő napokban várható szélsőséges időjárás miatt harmadfokú vízkár-elhárítási készültséget rendeltek el több dél- és délnyugat balatoni településen péntek reggeltől.

Siófokon a polgármester II. fokú helyi vízkár-elhárítási készültséget rendelt el pénteken 11 órától a Balaton magas a vízállása, valamint a rövid időn belül várható nagy mennyiségű csapadék és erős szél miatt.

Az OVF honlapján található adatok szerint a Balaton vízszintje Siófoknál 129 centiméterre, Badacsonynál 132 centiméterre emelkedett péntekre. A Balaton szabályozási vízszint-maximuma 120 centiméter.

A tó vízeresztése a Sió-zsilipen maximális sebességgel (60 köbméter/perc) folyik pár napja. A Sió-csatornában a gát alatt mért vízállás pénteken pár centiméterrel megdöntötte az eddigi, 2006 elején mért rekordmagasságot, elérte a 300 centimétert.

Nyitókép: Varga György
A címlapról ajánljuk

Szörnyűség Cecén

Meghalt annak a kocsinak a sofőrje, amelyik árokba csapódott a 63-as főúton csütörtök éjjel....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018