eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Így állnak most a kormánypártok - lapszemle

Megtartották pozíciójukat a kormánypártok a négy évvel ezelőtti országgyűlési választási kampánynyitányhoz képest, az ellenzéki oldal azonban átrendeződött - írja a Magyar Idők.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy megtartották pozíciójukat a kormánypártok a négy évvel ezelőtti országgyűlési választási kampánynyitányhoz képest, az ellenzéki oldal azonban átrendeződött. Ennek a legnagyobb vesztese az MSZP lett, a szavazóikat pedig a Jobbik és az LMP gyűjthette be, ez derült ki a 2014-es és a mostani közvélemény-kutatási eredmények összehasonlításából.

A Magyar Nemzetben interjút olvashatnak Pogátsa Zoltán közgazdásszal, aki szerint az Orbán-kormány 2010-es megalakulása után gyakorlatilag évekig olyan gazdaságpolitikát folytatott, amelyet a Nemzetközi Valutaalap is elvárt volna az egyébként katasztrofális helyzetben lévő országtól. A szakértő kiemelte, hogy a Gyurcsány-korszakhoz képest annyival jutott előrébb a gazdaság, hogy a költségvetés egyensúlyban van, ezt azonban úgy sikerült elérni, hogy jelentős forráselvonás történt az oktatás, az egészségügy és a szociálpolitika területén is.

Tavaly két és fél milliárd forintot fizetett ki a Nemzeti Egészségbiztosítás Alapkezelő magyarok külföldi gyógykezeléséért – tudta meg a Világgazdaság. Az engedélyezett beavatkozások olyan, Magyarországon nem végzett ellátások, amelyek orvosszakmailag elfogadottak, és a beteg szempontjából reális egészségnyereséggel járnak, a leggyakrabban genetikai rendellenességek, vérképzőszervi vagy egyéb daganatos betegségek miatt volt indokolt a külföldi gyógykezelés. A legdrágább beavatkozás egy onkológiai kezelés volt 56 millió forintért.

A Portfolio arról közöl cikket, hogy milyen fejlesztéseket hajtottak végre a magyar bankok 2017-ben. A portál kiemeli, hogy pár perc alatt kizárólag mobilon igényelhető hiteltől kezdve, új érintéses banki mobiltárcán át videós számlanyitáson keresztül alaprendszer frissítésig rengeteg újítást teszteltek a hitelintézetek. Emellett már van olyan bank is, ahol chatrobot fejlesztésen gondolkoznak, de a blockchain technológia és a mesterséges intelligencia is felkerült a hosszabb távú banki fejlesztési irányok sorába.

A Pénzcentrum a közösségi autót használatról késíztett összeállítást. A portál hangsúlyozza, hogy már két cégtől is lehet közösségi autókat kölcsönözni Budapesten. A modell mindkét cégnél hasonló, percdíjas alapon lehet közlekedni bérelt autóval, a megkötés annyi, hogy a használat végén egy kijelölt zónán belül kell azt lerakni. A legnagyobb költség mindkét szolgáltató esetében akkor keletkezhet, ha balesetet okoznak a felhasználok. A Greengonál nincs összegben maximálva az önrész, annak mértéke üvegkár esetén 20 százalék, egyéb kár esetén pedig 10 százalék, de legalább 100 ezer forint. A MOL Limónál ezzel szemben az önrész egységesen 100 ezer forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×