eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Érkezik a következő nagyobb összegű utalás Brüsszelből Magyarországra - lapszemle

Várhatóan májusban érkezik a következő nagyobb összegű utalás Brüsszelből Magyarországra – mondta a Magyar Időknek a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Várhatóan májusban érkezik a következő nagyobb összegű utalás Brüsszelből Magyarországra – mondta a Magyar Időknek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. Hozzátette: a felhívások népszerűségét jelzi, hogy a meghirdetett keret 142 százalékára érkezett támogatási igény. A politikus kiemelte, hogy 2017. december 31-ig összesen 544 felhívást írtak ki, 9590 milliárd forintnyi értékben. Ez a 2014–2020-as uniós fejlesztési ciklusban elérhető támogatási keret 107 százaléka.

Előbb-utóbb rákényszerülhetnek a nagy élelmiszerláncok, hogy bruttó 200 ezer forint feletti havi fizetést adjanak dolgozóiknak - mondta a Magyar Nemzetnek a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Karsai Zoltán szerint már senki sem mer minimálbért fizetni, mert ennyiért nem találni munkást. Az ágazatban a szakmai bérminimum 181 ezer forint.

A Portfolio arról készített összeállítást, hogy míg Magyarországon jelentős közérdeklődést generálnak a Paksi Atomerőmű bővítésének finanszírozási kérdései, a napokban csendben kihátrált két nagybefektető a törökországi Akkuyu Atomerőmű építésének projektje mögül. A 20 milliárd dolláros beruházás a Roszatom egyik legambiciózusabb nemzetközi nukleáris projektje, azonban a befektetők távozása pillanatnyilag kérdésessé teszi az első törökországi atomerőmű-beruházás befejezését. Amennyiben nem sikerül új befektetőket találni, úgy nem kizárt, hogy végül a paksihoz hasonló orosz állami hitel formájában finanszírozhatják a beruházást.

A Magyar Idők arról ír, hogy amennyiben minden a megfelelő ütemben halad, úgy két évben belül megkezdődhet a dél-budai centrumkórház építkezése, és négy és fél, öt év múlva át lehet adni – mondta a lapnak a beruházás miniszterelnöki biztosa. Bedros Róbert hozzátette: a betegek biztonsága lesz az elsődleges szempont a kórház tervezésénél. Kiemelte, hogy egy kompromisszumok nélküli szuperkórház épülhet meg néhány éven belül, amelyben nem valamiféle elitellátás, hanem egy minden igényt kielégítő, XXI. századi közellátás folyik majd.

Az idén nyáron minden bizonnyal már látogatható lesz az egri minaret, a Heves megyei város egyik legismertebb turistalátványossága - írja a Népszava. A lap emlékeztetett arra, hogy megerősítették az emlékmű alapjait és kicserélik a rosszabb állapotban lévő elemeket. Nemcsak az alsó rész, hanem a teljes felület megújul, erre csaknem 300 millió forintot költhet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Téli városlátogatásra Róma, Barcelona és Milánó, tengerparti pihenésre pedig a Kanári-szigetek és Málta a leggyakoribb választás a magyar, a lengyel és a román utazók körében - olvasható a Világgazdaságban. A magyarok számára a listavezető három mediterrán város mellett még Lisszabon, London és Madrid is vonzó cél.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×