eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Felvételi: nyilvánosak az eredmények, indulhat a jelentkezés

Nyilvánosak a középiskolai központi felvételi vizsga eredményei, a diákok február 19-ig jelentkezhetnek az egyes intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal pénteken.

A hivatal közleménye szerint a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) a tanulók általános iskolái töltik ki.

A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat - a tájékoztatóban leírtak szerint - aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-hoz. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására már nincs lehetőség, a hivatal a korábbi tanévek felvételi nyomtatványait nem fogadja el - hívták fel a figyelmet.

Az OH több mint 90 százalékban feldolgozta a központi írásbeli felvételivizsga-dolgozatok eredményeit, és honlapján nyilvánosságra hozta azok átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetik el, hogy mely iskolákba jelentkeznek.

A 8. évfolyamosok átlagpontszáma matematikából 18,3 pont, magyar nyelvből 32,9, az összesített eredmények átlaga pedig 51,2 pont lett. A hatodikosok matematikából átlagosan 33,8, magyar nyelvből 30,6 pontot szereztek. Az összesített átlag 64,4 pont. A negyedikesek matematikából 32,8, magyar nyelvből 35,7 pontot értek el átlagosan. Náluk az összesített eredmény átlaga 68,5 pont.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×