eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Így használjuk a nyilvános wifi-hálózatokat

Így használjuk a nyilvános wifi-hálózatokat

A jelszó nélküli, nyilvános és ingyenes wifi-hálózatok ma sem biztonságosak - hívta fel a figyelmet Magyarország kiberkoordinátora.

A közintézmények kibervédelmének hiányosságaira néhány éve az Iszlám Állam úgynevezett honlapcserés támadásai hívták fel a figyelmet - mondta Rajnai Gergely az InfoRádió Aréna című műsorának.

Magyarország kiberkoordinátora közölte:

a migráció eszkalálódása alatt Magyarországon és Európában is megszaporodtak azoknak a honlapoknak a rongálása, amelyek nem voltak védve, így az Iszlám Állam oldala jelent meg rajtuk.

Elmondta, olyan szervezetek voltak veszélyeztetve, amelyek széleskörű internetellátást biztosítottak, mit például az egyetemek esetében, ahol nem feltétlenül az volt a legfontosabb fejlesztési irány, hogy biztonságos wifi-hálózat.

Így használjuk a nyilvános wifi-hálózatokat

A másik ilyen kibervédelmi szempontból veszélyeztetett intézménytípus a kórház volt, tette hozzá a kiberkoordinátor. „Az orvosi feladatok ellátása néhány évvel ezelőtt nem feltétlenül az informatikai alkalmazások biztonságának növelésére irányult. Nagyjából három-négy évvel ezelőtt felismerve ezt a problémát aztán erőteljes fejlesztésekbe kezdett a kormányzat és az ország. Ezekben az intézményekben fokozatosan erősödött a biztonság” – mondta a szakember. Hozzátette, hogy az önkormányzatok, kórházak, iskolák esetében már biztonságosabb hálózatokról lehet beszélni.

A jelszó nélküli, nyilvános és ingyenes wifi-hálózatok azonban ma sem biztonságosak, ezeken soha ne bankoljanak, de még e-mailt se nagyon küldjenek,

az otthoni hálózatukat pedig mindenféleképpen egyedi kóddal védjék le, tanácsolta Rajnai Gergely, Magyarország kiberkoordinátora az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×