eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Tarlós: álkampány a népszavazási kezdeményezés

Tarlós: álkampány a népszavazási kezdeményezés

Álkampánynak tartja a főpolgármester a szocialisták népszavazási kezdeményezését a 3-as metró akadálymentesítéséről. Nincs értelme népszavazást tartnai, mert ami a feltett kérdésben van, az teljesül - írta Tarlós István közleményében.

"Kétmilliárd forintot elkölt az MSZP és jónéhány zéró támogatottságú csatlósa valamire a város pénzéből, ami semmit nem jobbít, semmit nem változtat meg. Álkampány a mozgáskorlátozottakat felhasználva átlátszó választási célra, félrevezetve a járókelőket" - fogalmazott Tarlós István.

A főpolgármester azt írta: a Kúria annyit mondott ki, hogy meg lehet tartani a kérdésben a népszavazás.

"Számos olyan kérdés van, amiben nem tilos népszavazást tartani, csak épp nincs értelme".

Ennek azért nincs, mert ami a feltett kérdésben van, az teljesül - tette hozzá.

Tarlós István rámutatott: a Kúria kimondta, hogy a teljes értékű akadálymentesítés nem követeli meg, hogy a megoldás kizárólag lift legyen. Tudni kell, hogy ilyet az Európai Unió sem ír elő. Az MSZP ezt "füllentette", de nem ezt kérdezi a népszavazáson - írta.

A főpolgármester kitért arra is, hogy a jelenlegi kezdeményezők a 2-es metró állomásainak - nem is régen - csupán tíz százalékát akadálymentesítették, ők viszont csak lifttel az állomások több mint hatvan százalékát ellátják, és minden állomást akadálymentesítenek.

Kilenc ellenzéki párt hétfőn megkezdte az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy népszavazás dönthessen a felújítás alatt álló 3-as metró teljes értékű akadálymentesítéséről. A kezdeményezést az MSZP, a DK, az Együtt, a Liberálisok, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői jelentették be Budapesten, sajtótájékoztatón.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×