eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A vállalatoknál áprilisig kell dönteni a keresetek rendezéséről - lapszemle

A Magyar Idők írásából kiderül: a vállalati szféra legtöbb szereplőjénél már tartanak a bértárgyalások, a cégvilágnak áprilisig kell döntenie a keresetek rendezéséről.

A lap úgy tudja, a legtöbb ágazatban legalább nyolc-, de bizonyos területeken akár 20 százalékos emelést is elfogadhat a munkáltató. A cégek egyik legnehezebb feladata a bértorlódások kiküszöbölése.

A Magyar Nemzet Bárándy Gergely MSZP-s országgyűlési képviselővel készített interjút, aki a lapnak nem árulta el, miért vonul ki a politikából, ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy egyszer visszatér a közéletbe. A képviselő szerint az MSZP-nek nem megtagadnia kellene a múltját, hanem túllépnie rajta. Bárándy Gergely a Szocialista Párt és az LMP irányultsága között nem lát szakadékot.

A Világgazdaság arról ír, hogy Magyarországon tavaly több mint 1 millió 366 ezer órában végeztek közérdekű munkát. A bírósági döntések eredményeképpen tavaly több mint 73 ezer embernek kellett büntetésből ingyen dolgoznia. Ez a szám 10 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

A Portfolio a K&H vezérigazgatójával, David Moucheronnal készített interjút, aki szerint a bankok gyakran abba a hibába esnek, hogy lerövidül a memóriájuk, és elfelejtik a válsághoz vezető történéseket, ami ellen ők konzisztens kockázatvállalással védekeznek. A bankvezér beszélt a blockchainről, a hamarosan eladó Budapest Bankról, a lakáshitelek esetében idejétmúlttá váló értékbecslésről, és a hamarosan kifulladó céltartalék-visszaírásokról is beszélt.

A Magyar Idők arról ír, hogy a Tesco Lengyelországban bezárja 18 veszteséges üzletét. A lap úgy tudja: Magyarországon is elképzelhető, hogy az ingatlan elhelyezkedése szempontjából értékes, ám a kereskedelmi forgalomhoz kevésbé hozzájáruló boltoktól megválik a cég. A lap szerint országosan több tucat üzletben folyik a célirányos átvilágítás.

A Pénzcentrum.hu összeállítást készített az iskolaválasztás nehézségeiről, amiből kiderül: ha nem körzeti, hanem magán iskolába szeretnénk íratni gyermekünket, akkor nagyon bő választásokkal találjuk szembe magunkat, aminek persze anyagi vonzata is van: van, ahol 35 ezer forintot kérnek havonta, van, ahol 400 ezret.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×