eur:
393.96
usd:
369.34
bux:
65776.04
2024. április 23. kedd Béla

Jelentős adócsökkentést ígér a nemzetgazdasági miniszter – a nap hírei

Hat év alatt 1500 milliárdos adócsökkentést ígér a nemzetgazdasági miniszter. Vagyonvizsgálatot kezdeményez önmaga ellen Gyurcsány Ferenc DK-elnök. Elhunyt Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, játékvezető. A nap hírei.

Hat év alatt 1500 milliárd forintos adócsökkentést hajt végre az állam - közölte a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a Magyar Időknek azt mondta: a cél, hogy a magyar munkavállalók fizetése minél nagyobb mértékben növekedjen és megérje hazajönni azoknak, akik korábban éppen a nagyobb fizetések miatt külföldön vállaltak munkát.

Vagyonvizsgálatot kezdeményez önmaga ellen a Demokratikus Koalíció elnöke a parlament mentelmi bizottságnál. A párt közleménye szerint a vizsgálat bebizonyítja, hogy Gyurcsány Ferenc a kormány és sajtója állításaival szemben bevallotta és nyilvánosságra hozta valamennyi családtagja vagyoni helyzetét. A Magyar Idők korábban arról írt, hogy a DK elnöke eltitkolta ausztriai bankszámláját. Gyurcsány Ferenc szerint azonban vagyonbevallása minden elemében pontos.

Kilép az MSZP-ből Simon József, miután a Pesti Srácok Facebook oldalára olyan fotomontázst tett ki, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök főbe lőve szerepelt - hangzott el az M1 híradójában. A pécsi szocialista politikus közölte: az erőszak minden formáját elutasítja, és vállalja meggondolatlansága következményét.

Új típusú viszonyt akar kialakítani a kárpát-medencei magyarsággal a magyar baloldal, amely a szerzett jogok megtartásán alapul - hangsúlyozta Molnár Gyula MSZP-elnök egy marosvásárhelyi rendezvényen. Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje közölte: úgy kellene átalakítani a választási rendszert, hogy a határon túliak a közösségeik által állított jelöltek közül választhassanak.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány magyarul nem beszélő ukrán állampolgároknak ad luxusnyugdíjat, hogy szavazataikkal hatalomban tartsa a Fideszt. Varju László, az ellenzéki párt alelnöke azt mondta: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a DK kérdésére azt válaszolta, hogy a kormány magyarul nem beszélő határon túli magyaroknak szervezett nyelvtanfolyamokat több mint 200 millió forintból. Az ellenzéki politikus megjegyezte: a kabinet válasza alapján több tízezer olyan ukrán állampolgár is szavazhat a tavaszi választáson, aki soha nem élt vagy fizetett adót Magyarországon.

Az LMP 260 milliárd forintos kárpótlási alapot hozna létre, ha kormányra kerülne az áprilisi váltásokat követően. Az ellenzéki párt szerint a kormány családpolitikája teljes kudarcot vallott: egyre nehezebb helyzetben vannak az egygyermekes családok, az egyszülős családok kétharmada szegénységben él, és minden hatodik magyar gyerek külföldön születik.

Jelentős önállósággal rendelkeznek a külföldön működő magyar kulturális intézetek - hangsúlyozta a Balassi Intézetet vezető helyettes államtitkár. Hammerstein Judit az InfoRádió Aréna című műsorában az intézmények feladatának nevezte a magyar kultúra értékeinek népszerűsítését. Hozzátette: nagy hangsúlyt kapnak az évfordulók: így volt ez a Kodály-, illetve Arany-emlékévben; az idén pedig a visegrádi ország-csoportban betöltött magyar elnökség témája szerepel kiemelten.

Elhunyt Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, minden idők egyik legkiválóbb játékvezetője. A sportembert súlyos betegség után, életének 83. évében érte a halál. Palotai Károly játékos-pályafutása legnagyobb sikerét 1964-ben, Tokióban érte el, ahol az olimpiai válogatottal aranyérmet nyert. 1967-es visszavonulása után kezdődött játékvezetői pályafutása. Három világbajnokságon, két olimpián és egy Európa-bajnokságon vezetett mérkőzéseket. Palotai Károlyt a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.

Olaszországban hatan megsebesültek, amikor Afrikai bevándorlókra nyitott tüzet egy férfi. Az elkövető az ország középső részén lévő Macerata városában autójából szándékosan színes bőrű embereket vett célba. Paolo Gentiloni kormányfő hangsúlyozta: a gyűlölet és erőszak nem oszthatja meg az országot, és az olasz állam különösen keményen fog fellépni az erőszakot terjesztők ellen.

Szíriában lelőtt egy orosz harci repülőt egy ellenzéki csoport az ország északi részén. Egy ellenzéki fegyveres azt mondta: a pilótát agyonlőtték, amikor tüzet nyitott a felkelőkre. A moszkvai védelmi minisztérium válaszul légicsapást mért az érintett körzetre. A támadás harminc fegyverest ölt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×