eur:
393.9
usd:
369.03
bux:
65757.39
2024. április 23. kedd Béla

Elképesztő mennyiségű szezonális édességet veszünk - lapszemle

A Magyar Nemzet cikke szerint várhatóan két hét múlva megkezdheti működését a közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek érdekképviseleti szervezete. A Világgazdaság írásából kiderül: hozzávetőleg 92 ezer forintot kap jövő januártól az, aki minimálbért visz haza Magyarországon.

A Magyar Idők arról ír, hogy hiába válaszolt a DK az MSZP múlt heti, jelöltállításról szóló ajánlatára, a szocialisták szerint túl nagy a távolság a két elképzelés között, így nem számolnak azzal, hogy idén létrejöhet a kért párt között a választási megállapodás. A lap úgy tudja, jelenleg öt-tíz választókörzet elosztásában tapasztalható komoly nézeteltérés.

A Magyar Nemzet cikke szerint várhatóan két hét múlva megkezdheti működését a közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek érdekképviseleti szervezete. A lap szerint az egyik leginkább vitatott terület a pedagógusok foglalkoztatása: az oktatónak ugyanis közvetlenül az iskolával kell szerződnie, nem állhat közéjük a szövetkezet, pedig a nyugdíjas tanárok foglalkoztatására külön szövetkezet alakult.

A Világgazdaság írásából kiderül: hozzávetőleg 92 ezer forintot kap jövő januártól az, aki minimálbért visz haza Magyarországon. Az összeg a szakértők szerint elérte a létminimum szintjét. A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: ezek a bérfejlesztések a magasabb bérsávokra is tolóhatást fejtenek ki, azaz a munkáltatók ott is emelhetnek majd, hogy elkerüljék a keresetek összecsúszását.

A Portfolio írása szerint eladja üzleteinek legalább egy részét a milliárdos magyar üzletember, a CBA-alapító Baldauf László. Az üzletlánc korábbi elnöke - most tiszteletbeli elnöke - már túl is adott egyik központi boltján, és a lap úgy tudja, hogy további tárgyalásokat folytat. A gazdasági portál megjegyzi: a plázastop miatt ma képtelenség új üzleteket nyitni Magyarországon, ez a helyzet pedig kapóra jöhet azoknak, akik jó áron szeretnének kiszállni a kiskereskedelemből.

A Napi.hu arról ír, hogy kaotikusnak tűnik a jövő heti uniós csúcsot előkészítő EU-brit tanácskozás, amelyen mindkét oldalon az elsőszámú vezetők vesznek részt. A londoni kormány lehetségesnek tartja, hogy Észak-Írország bennmaradjon az EU vámuniójában, miközben az Egyesült Királyság többi része angolosan távozna az unióból, az elképzelés azonban belpolitikai viharhoz vezetett az Egyesült Királyságban.

A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül: 2016 októbere és decembere között, mintegy 400 tonna súlyban több mint nyolcmillió darab csokimikulás fogyott Magyarországon. Szezonális édességre a magyarok egyébként 3 milliárd forintnál is többet költöttek, ez összesen 616 tonna és közel 11 millió darab tétel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×