INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

jég

járda

hamu

homok

Mit lehet használni só helyett, ha jeges a járda

Infostart / InfoRádió

Hamuval vagy homokkal a legcélravezetőbb kezelni a járdákat csúszásveszély elkerülése érdekében – mondta az InfoRádiónak Juhász László, a Budapesti Társasházi Közös Képviselők Közhasznú Egyesületének tiszteletbeli elnöke.

Jeget olvasztani nem tudnak a társasházak, legfeljebb seperni vagy vízteleníteni – tette hozzá. A környezetvédők – illetve maga a szakértő is – tiltakoznak a só ellen, mivel a csatornákon keresztül bekerül a élővizekbe, és ezzel az ivóvíz minőségét is rontja.

A közútkezelésért felelős Magyar Közút többféle síkosságmentesítő anyagot használ a téli időszakban: elsősorban útszóró sót, illetve kalcium-klorid oldatot – mondta az InfoRádiónak Pécsi Norbert, a társaság szóvivője. Előbbi -7 fokig tudja kifejtetni olvasztóhatását, utóbbi ezen hőmérséklet alatt is eredményesen alkalmazható, ráadásul jobban meg is tapad az útburkolaton.

Ez azért is fontos, mert a hétre is jellemző csapadékos időjárás könnyedén lemossa a megelőzés céljából használt szóróanyagot, a kalcium-klorid oldat pedig ellenállóbb az ilyen körülményekkel szemben. 

Kapcsolódó hang

Mit lehet használni só helyett, ha jeges a járda
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018