eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Orbán Viktor: a Soros-párt benevezett a választási kampányba

Orbán Viktor: a "Soros-párt" benevezett a választási kampányba

A Soros-féle hálózat benevezett a magyar választási kampányba - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Úgy fogalmazott: a Soros-hálózat pártszerűen működik, el akarja mozdítani és meg akarja gyengíteni azokat a kormányokat, amelyek a muszlimok betelepítésével szemben fellépnek. A kormányfő ezért arra számít, hogy Magyarországon a Soros-hálózat propagandát fog folytatni, meg fogja erősíteni a civil szervezeteket, emberek százait és ezreit fogja fizetni, a választás időpontjára pedig úgynevezett civil központokat fog létrehozni az ország különböző részein, amelyek pontosan úgy működnek majd, ahogyan a kampányban a pártok szoktak.

Orbán Viktor azt is mondta, Soros György az Európai Parlamentben (EP) már átvitte az elképzelését, ahonnan megindult a nyomás az Európai Tanács irányába, hogy az uniós miniszterelnökök is erősítsék meg az EP döntését, és induljon meg a betelepítés.

Úgy érvelt: a magyar kormánynak onnantól kezdve kellett foglalkoznia Soros Györggyel, hogy "hatalmas gépezete (...) egyszer csak befogta a látómezejébe a bevándorlás kérdését", a "pénzügyi spekuláns" pedig közzétette tervét, és annak végrehajtása érdekében mozgósította hálózatát. "Ez innentől kezdve Magyarország léte, nem léte" típusú kérdés - jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint Soros Györgynek "sosem a száját kell nézni, hanem mindig a kezét, mert a spekuláns az olyan ember, aki tehetségesen lyukat beszél az ember hasába".

A Soros-hálózat le akarja bontani a kerítést, nem akarja, hogy a nemzeteket határok válasszák el, azt akarja elérni, hogy a magyarok örüljenek a tőlük különböző kultúrájú emberek érkezésének, és adjanak nekik pénzt - fejtette ki, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy "mi egy másik jövőt akarunk". Ezért az állam minden lehetséges eszközét hadrendbe kellett állítani, ennek része a "Soros-gépezet" összetételéről, működési rendjéről, befolyásáról szóló titkosszolgálati jelentés is - közölte.

Arra a kérdésre, mennyi lesz ebből megismerhető, a kormányfő azt felelte: óvatosnak kell lenni, mert egyetlen ország sem szívesen tárja fel az "erőfeszítéssel megszerezhető" információkra vonatkozó képességét. Idézte ugyanakkor a jelentésben szereplő egyik dokumentum mondatát: a Nyílt Társadalom Alapítvány tavaly augusztusi jelentése szerint támogatták a migráció területének befolyásos szereplőit, beleértve az agytrösztöket, politikai elemző központokat, a civil társadalom hálózatait, hogy alakítsák a migrációs politikát, befolyásolják a migráció szabályozását meghatározó folyamatokat.

A "Soros-terv" létéről szóló vitát Orbán Viktor "olvasási problémának" minősítette, hiszen - mondta - maga Soros György tette közzé azt a dokumentumot, amelyet tervnek nevez.

Soros György megszólalt, három videót tett közzé

A mostani rendszer elnyomóbb az orosz megszállásnál, és Orbán Viktor el akarja távolítani őket - mondta Soros György, akinek alapítványa három újabb, vele készült videót tett közzé. Beszélt a gyerekkoráról, az azáltal inspirált alapítványáról, valamint arról is, hogy szerinte Orbán Viktor el akarja távolítani őket Magyarországról, "ki akar minket irtani." Részletek itt.

A "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultációról szólva a miniszterelnök arról beszélt: Magyarország jövője dől el a bevándorlás kérdésén, és úgy látszik, az embereknek erről világos álláspontjuk van.

Szerinte egyébként a konzultációs kérdőív kitöltése "erőfeszítés", ugyanis el kell olvasni, meg kell érteni, akarni kell kitölteni, "esetleg meg kell beszélnie az embernek a feleségével vagy a barátaival", majd postára kell adni.

Megjegyezte: az eddigi konzultációk közül a mostani a legsikeresebb, amiből az következik, hogy az emberek szerint ez a kérdés a leginkább húsbavágó, a jövő szempontjából a legfontosabb. A bevándorlás pedig nem pártkérdés, hanem nemzeti ügy, hiszen ha beengednék a migránsokat, nemcsak a fideszeseknek kellene együtt élniük velük, hanem minden magyarnak - mondta.

Arra a felvetésre, hogy az EP-képviselők közül többen is szorgalmazzák az uniós források megvonását Magyarországtól a bevándorlásellenesség miatt, a kormányfő úgy reagált: minden ilyen javaslat szemben áll az Európai Unió alapszabályaival, ráadásul az EU hétéves költségvetését egyhangúlag kell elfogadni.

A rádióinterjúban téma volt a hét eleji budapesti Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozó, amelyről szólva Orbán Viktor ismét megköszönte a fővárosiak türelmét a rendezvény lebonyolításával kapcsolatos közlekedési fennakadások miatt.

Szerinte nem egy diplomáciai eseményről volt szó, hanem a magyar gazdaság jövőjéről, és a találkozónak nagy jelentősége lehet a mindennapi gazdasági életben.

Hozzátette azt is, hogy Magyarország és Kína között van egy "rejtélyes, régről jövő együttműködés, amely ráadásul a magyarok keleti származása miatt még visszamegy hosszú-hosszú évszázadokra". Szavai szerint a magyar-kínai kapcsolat nem az ideológia, hanem "a józan ész talaján" áll.

A Budapest-Belgrád közötti vasútvonalról a miniszterelnök azt mondta: másodlagosnak tartja, hogy a beruházás "forintban hogyan térül meg", mert az ország szempontjából az a fontos, hogy ez a szállítási útvonal Magyarországon keresztülmegy, "ez a tény önmagában felértékeli Magyarországot", megnöveli a súlyát.

A kínai finanszírozással kapcsolatban azt emelte ki, hogy így a vasútberuházás létrejöttéhez nem kell egy nagy forrást kiemelni a magyar gazdaságból. Jelezte egyúttal, hogy lesz még néhány ilyen nagy beruházás, és jó, ha a szükséges forrásokat nem egy összegben kell kivonni a gazdaságból, hanem kedvező kamatozású hitelből valósíthatók meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×