eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Két borvidéken dolgozni nagyon izgalmas

Két borvidéken dolgozni nagyon izgalmas

Szombaton Borbála napi nyitott pincenap és kóstoló várja az érdeklődőket az Etyeki Kúria Borgazdaságban.

Az Etyeki Kúriánál hagyomány, hogy Borbála nap környékén borkóstolót és -bemutatót tartanak, igyekeznek az újdonságokat megismertetni a közönséggel, és a pincészet új borait felszolgálni  – mondta az InfoRádiónak Mérész Sándor, a borgazdaság főborásza. A kúria két borvidéken dolgozik, így a rendezvényen megkóstolhatók az etyeki fehér és a soproni vörös borkülönlegességek is.

„Két borvidéken dolgozni nagyon izgalmas” – emelte ki a főborász. 2007-ben szüreteltek először az újabb, Soproni szőlészeti területen, ahol eredetileg régebbi növények voltak, így jelentős ültetvényátalakítási munkákra volt szükség. Az terjeszkedés egyik szépsége, hogy újra felfedezzék a kékfrankost – tette hozzá Mérész Sándor. De az eddig déli borfajtának tartott merlot is szép arcát mutatja Sopronban – tette hozzá.

A Borbála napi eseményen 2015-ös italokat mutatnak be, mely évben kimondottan meleg és kicsit aszályos esztendő volt, a hűvösebb etyeki és a soproni borvidék nagyon jól teljesített. Gyümölcsös, zamatos borok készültek. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×