eur:
394.32
usd:
369.84
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Másfél évtizedes vajúdás után elkezdődhet a Lánchíd felújítása - hetilapszemle

Másfél évtizedes vajúdás után elkezdődhet a Lánchíd felújítása - hetilapszemle

Címek a hetilapokból: Mi végre volt a reformáció? Helytállás és Hitvallás, Az oroszlán bajsza

Akkor szokott az egyház tévútra futni, amikor nagyon tetszeni akar – mondja Bogárdi Szabó István a Heti Válasznak adott interjúban. A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökét a belső szórványosodásról és Európa civilizációs válságáról is kérdezték a reformáció 500. évfordulójának apropóján.

A Figyelő mások mellett Tőkés Lászlóval, a Fidesz-KDNP erdélyi európai parlamenti képviselőjével, volt királyhágómelléki református püspökkel készített interjút, aki szerint ugyanolyan elszántság kell a határon túli magyar közösségek autonómiaküzdelmében, mint amikor 1989-ben szinte esélytelenül fordult szembe temesvári gyülekezete a Ceausescu-diktatúrával. A politikust a lap a magyar reformációról, az erdélyi ökumenizmusról, a román nemzeti kommunista titkosszolgálati szemlélet továbbéléséről, Brüsszelről és a székely lármafagyújtásról is kérdezte.

A HVG-ben arról olvashatnak, hogy másfél évtizedes vajúdás után a főváros a jövő nyáron nekilát a Lánchíd és a Várhegy-alagút felújításának. A rekonstrukció becsült ideje 2,5 év, ám ez a lapnak a projektre rálátó forrása szerint legfeljebb akkor lenne elég, ha folyamatosan, éjszaka és hétvégén is dolgoznának a kivitelezők, ám a munkálatokra szánt pénzt szintén alábecsülhették a cikk alapján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×