INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

országgyűlés

migráció

soros-terv

nyugdíj

1956

Többféle veszély is leselkedik Magyarországra

Infostart

A migráció, a korrupció, valamint az ’56-os megemlékezések is szóba kerültek az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Demeter Márta az LMP részéről kettős beszéddel és hazugsággal vádolta a kormányt, mert míg Orbán Viktor az Európai Tanács ülésein támogatta a migrációval kapcsolatos záródokumentumokat, Magyarországon óriásplakátokon akarta megállítani Brüsszelt, amellett, hogy a letelepedési kötvényekkel 20 ezer embernek adtak állampolgárságot.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára válaszában visszautasította, alaptalan hazugságnak nevezte a képviselő-asszony állításait, aláhúzva, hogy a kormányfő minden alkalommal fellépett az Európai Bizottság ülésein a betelepítési kvóta, illetve az illegális migráció ellen.

Molnár Zsolt, az MSZP képviselője úgy látta, hogy nem a nem létező, úgynevezett Soros-tervtől kell megóvni az országot, hanem a Fidesztől és a párt tevékenységétől, amely - mint mondta - kivezeti Magyarországot az Európai Unióból. Emellett a politikus a nemzeti konzultációt álkérdésekkel teli pénzszórásnak és figyelemelterelésnek nevezte.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában rámutatott, hogy az Európai Parlament már döntött az úgynevezett Soros-terv bizonyos elemeiről múlt héten, majd Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő nemrég írt - az '56-os eseményeket értelmező - sorai miatt támadta az MSZP-t.

Staudt Gábor, a Jobbik képviselője úgy vélte, hogy Magyarországra a külföldi érdekeket képviselő helytartók és a földesúri, hűbéri, vazallusi rendszer kiépítői is veszélyt jelentenek. A Fidesz kormányzása pedig a félelemre épül, hogy háborítatlanul folytathassa korrupciós tevékenységét - tette hozzá a politikus.

Dömötör Csaba erre azzal reagált, hogy a Jobbik puszta hatalomvágyból és nyers politikai számításból feladta korábbi elveit, a magyarok bérét pedig egy uniós hatóságra bízná, miközben korábban az uniós tagság ellen kampányolt.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az idősek megbecsülésének és anyagi biztonságának fontosságára, a novemberi és decemberi nyugdíjon felüli juttatásokra hívta fel képviselőtársai figyelmét.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára maga is fontosnak nevezte az idősek megbecsülését és kiemelte, hogy a nyugdíjprémiummal először részesülhetnek a nyugdíjasok többlettámogatásban a gazdaság jó teljesítménye nyomán.

A fideszes Bóna Zoltán Dömötör Csabához hasonlóan a nemzeti ünnepet soraiban idézőjelbe tévő Szanyi Tibort és pártját, az MSZP-t támadta. Válaszában Dömötör Csaba már a szerinte jelenleg Magyarországot fenyegető kötelező uniós bevándorlási terv ellen emelt szót és a nemzeti konzultáción való részvételre buzdította a választókat.

Kapcsolódó hang

Napirend előtti felszólalások
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018