eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Többféle veszély is leselkedik Magyarországra

A migráció, a korrupció, valamint az ’56-os megemlékezések is szóba kerültek az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Demeter Márta az LMP részéről kettős beszéddel és hazugsággal vádolta a kormányt, mert míg Orbán Viktor az Európai Tanács ülésein támogatta a migrációval kapcsolatos záródokumentumokat, Magyarországon óriásplakátokon akarta megállítani Brüsszelt, amellett, hogy a letelepedési kötvényekkel 20 ezer embernek adtak állampolgárságot.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára válaszában visszautasította, alaptalan hazugságnak nevezte a képviselő-asszony állításait, aláhúzva, hogy a kormányfő minden alkalommal fellépett az Európai Bizottság ülésein a betelepítési kvóta, illetve az illegális migráció ellen.

Molnár Zsolt, az MSZP képviselője úgy látta, hogy nem a nem létező, úgynevezett Soros-tervtől kell megóvni az országot, hanem a Fidesztől és a párt tevékenységétől, amely - mint mondta - kivezeti Magyarországot az Európai Unióból. Emellett a politikus a nemzeti konzultációt álkérdésekkel teli pénzszórásnak és figyelemelterelésnek nevezte.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában rámutatott, hogy az Európai Parlament már döntött az úgynevezett Soros-terv bizonyos elemeiről múlt héten, majd Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő nemrég írt - az '56-os eseményeket értelmező - sorai miatt támadta az MSZP-t.

Staudt Gábor, a Jobbik képviselője úgy vélte, hogy Magyarországra a külföldi érdekeket képviselő helytartók és a földesúri, hűbéri, vazallusi rendszer kiépítői is veszélyt jelentenek. A Fidesz kormányzása pedig a félelemre épül, hogy háborítatlanul folytathassa korrupciós tevékenységét - tette hozzá a politikus.

Dömötör Csaba erre azzal reagált, hogy a Jobbik puszta hatalomvágyból és nyers politikai számításból feladta korábbi elveit, a magyarok bérét pedig egy uniós hatóságra bízná, miközben korábban az uniós tagság ellen kampányolt.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az idősek megbecsülésének és anyagi biztonságának fontosságára, a novemberi és decemberi nyugdíjon felüli juttatásokra hívta fel képviselőtársai figyelmét.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára maga is fontosnak nevezte az idősek megbecsülését és kiemelte, hogy a nyugdíjprémiummal először részesülhetnek a nyugdíjasok többlettámogatásban a gazdaság jó teljesítménye nyomán.

A fideszes Bóna Zoltán Dömötör Csabához hasonlóan a nemzeti ünnepet soraiban idézőjelbe tévő Szanyi Tibort és pártját, az MSZP-t támadta. Válaszában Dömötör Csaba már a szerinte jelenleg Magyarországot fenyegető kötelező uniós bevándorlási terv ellen emelt szót és a nemzeti konzultáción való részvételre buzdította a választókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×