Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Ilyen lesz a jövő a robotizált világban

Ilyen lesz a jövő a robotizált világban

A robotizáció elterjedése miatt az innováció, a rugalmasság lehetnek azok a tulajdonságok, amelyek felértékeli a munkavállalalót – mondta az InfoRádiónak Nagy Andrea, a Personal Hungary szervezetfejlesztési, képzésfejlesztési szakértője.

A robotizáció már most mindennapjaink részét képezi, elég arra gondolni, hogy a hipermarketekben fizethetünk önkiszolgáló pénztárnál, hogy a reptéri beszállásnál évekkel ezelőtt 5-10 fős kiszolgálószemélyzettel találtuk szemben magunkat, ma már csak 1-2 fővel találkozunk, hiszen sok helyen megjelentek a vonalkód és az úgynevezett QR-kód leolvasók, melyek helyettesítik a humánerőforrást.

Magyarországon jellemző, hogy a munkaerőhiánnyal küszködő ágazatokban igyekeznek ilyen megoldásokkal pótolni az emberi feladatellátást. A termelőszektorban vagy a fizikai munka bármely más ágában igen nagy hagyománya van az ezt célzó robotizációnak - mondta Nagy Andrea, a Personal Hungary szervezetfejlesztési, képzésfejlesztési szakértője.

A szakértő szerint ennek hatásaként

csak annak a munkának van jövője, amely emberi hozzáadott értéket tartalmaz:

azt az innovatív készséget, rugalmasságot és kreatív tudást, amelyet nem lehet leprogramozni. Épp ezért sokkal jobban felértékelődnek a készségek, mint a konkrét tudás. Persze van olyan szakmai terület, ahol elengedhetetlen a mély szakmai tudás.

A munkáltatók figyelmét azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy már nem feltétlenül előny a multinacionális vagy más nagyvállalatoknál kialakult eljárásrend és hierarchia, hiszen épp ez akadályozza meg a változást, újítást és innovációt - tette hozzá.

Hasonló témával és egyéb HR-aktualitásokkal találkozhatnak az érdeklődők az idei Personal Hungary Szakkiállításon november 15-én és 16-án a Millenáris B épületében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2025. december 7. 08:35
×
×
×
×