eur:
389.3
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Jövedelmezőek a futóversenyek - lapszemle

Jövedelmezőek a futóversenyek - lapszemle

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a nyomozó hatóság a Gyurcsány Ferenctől kapott kölcsönöket, illetve minden olyan dokumentumot és pénzmozgást is megvizsgál, ami a Czeglédy-ügy nyomozati anyagaiban szereplő időszakban történt. A Magyar Nemzet azt írja, hogy már Aszódra sem mehetnek a menekült gyerekek.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a nyomozó hatóság a Gyurcsány Ferenctől kapott kölcsönöket, illetve minden olyan dokumentumot és pénzmozgást is megvizsgál, ami a Czeglédy-ügy nyomozati anyagaiban szereplő időszakban történt. A lap ügyvédi körökből származó értesüléseit Szanka Ferenc, a kiemelt büntető eljárást felügyelő Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője nem kívánta kommentálni, mondván: az ezzel kapcsolatos döntések a nyomozást folytató Nemzeti Adó- és Vámhivatal hatáskörébe tartoznak.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy már Aszódra sem mehetnek a menekült gyerekek. A lapnak ezt a térség fideszes országgyűlési képviselője is megerősítette. Majd beszámolnak egy keddi lakossági fórumról, amelyen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója tartott előadást az úgynevezett Soros-tervről. A Magyar Nemzet munkatársa az esti rendezvény előtt többeket is megkérdezett a városban a mintegy negyven fős szállás lehetőségéről, és a válaszadók többsége nem volt elutasító.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy Bács-Kiskun és Csongrád megyébe már kiszállították a térítésmentesen adható influenza elleni vakcinákat. Kétféle oltóanyag van, Bács-Kiskunban a három év feletti gyerekek oltására 68 ezer oltóanyagot biztosítanak, a három év alattiaknak pedig 140 adagot szállítottak ki. Csongrád megyében ugyanezekből a tételekből 55 ezer, illetve 150 adag vakcina áll rendelkezésre.

A Portfolio szerint idén másodszor fordult elő az EU-ban az, hogy kevesebb autót értékesítettek, mint egy évvel korábban. A szeptemberi visszaesés elsősorban a Brexit miatti aggodalmakkal, illetve a német autópiac gyengébb teljesítményével volt magyarázható. A volumengyártók közül a Ford teljesített a leggyengébben, amely nem véletlen, hiszen az amerikai autógyártó rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel az Egyesült Királyság autópiacából.

A Napi.hu összeállításából kiderül: munkaerő-, és kapacitáshiánnyal küzd a logisztikai szektor, így illúzió azt hinni, hogy a Magyar Posta fennakadásait majd a futárcégek képesek lesznek ellensúlyozni az év végi rohamban. De mire számíthatnak az online vásárlók és hogyan tudják elkerülni a csúszásokat? A kutatócégeknél választ adtak, és elárulták azt is, hogy a piaci szereplők készek az áremelésre. További részletek a Napi.hu-n és az InfoRádió Üzleti reggeli című műsorában 9 óra után

A Világgazdaság azt írja, hogy tizenöt százalékkal nőtt a három nagy budapesti futóversenyre nevező külföldiek száma, akik több mint hárommilliárd forintot költöttek el a városban, ebből kétmilliárdot a múlt hét végén. Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető igazgatója saját bevallása szerint maga is meglepődött, hogy mekkora növekedési potenciál rejlik még mindig a három nemzetközi hírű futóversenyben. Sőt, egyre nagyobb, mert nemcsak a versenyek, hanem a résztvevők is egyre többen lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×