eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Változnak a börtönbe küldött csomagok szabályai - Lapszemle

Változnak a börtönbe küldött csomagok szabályai - Lapszemle

A Világgazdaság szerint hotelépítési lázat hozhat az új turisztikai támogatás. A Portfolio a Financial Timesot idézve azt írja, radikális átalakításba fog értékesítési stratégájában az IKEA.

A Népszava egy, a kormány által az egyes büntető tárgyú törvények módosítása érdekében benyújtott előterjesztésre hivatkozva azt írja, hogy átírnák az elítélteknek küldhető csomagokkal kapcsolatos szabályokat. Ezután a csomagban mindent lehet küldeni, amit az elítélt magánál tarthat, kivéve az élelmiszert, a tisztálkodási szereket és a dohányárut. Az elítélt kapcsolattartója ezeket a "tiltott" termékeket saját költségén megrendelheti a börtönboltban, vagyis a törvénymódosítás elfogadása után a hozzátartozók csak a börtönboltokban vásárolhatnak be a rács mögé került rokonnak, és ez beleszámít a havi egy csomagba.

Hiánypótlásként értékelte a Magyar Időknek a Tantrend.hu felelős szerkesztője az új oktatási portál alapítását, ugyanis vállalták, hogy az oktatást érintő temérdek hírről, információról pontosan és hitelesen tájékoztatják a pedagógusokat, a szülőket, de még a diákokat. Nagy-Király Vivien hozzátette: a rövidebb, hiteles és pontos tájékoztató cikkeken kívül, hosszabb elemzések is megtalálhatók az új oktatási honlapon, amely szórakoztató kvízjátékkal is csalogatja majd az érdeklődőket

A Világgazdaság szerint hotelépítési lázat hozhat az új turisztikai támogatás. A már meglévő szállodák akár 500 millió forintra is pályázhatnak tervezett fejlesztéseikhez. Első körben Tokaj és a Nyírség lehet a nyertese az új turisztikai pályázatoknak, ahol 250 milliótól akár 3 milliárd forintig is lehet fejlesztési forrást kapni.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy a legeredményesebb önkéntes nyugdíjpénztári alap több mint 13 százalékot hozott idén, de más, sok részvényt tartó portfólióval is 5-10 százalékot lehet keresni. Az önkéntes nyugdíjpénztáriak alapjai közül az Allianzé lett a nyertes, az intézmény kockázatvállaló portfóliója több mint 13 százalékos hozamot ért el szeptember végéig.

A Magyar Nemzet szerint finoman szólva sem határoztak meg szigorú feltételeket az elvárt létszámot illetően az egyedi kormánydöntés alapján kötött támogatási szerződésekben, így az érintett cégek egészen könnyen, akár munkahelyteremtés nélkül juthattak vissza nem térítendő támogatáshoz. Leginkább három feltételnek kell megfelelniük a cégeknek az állami támogatásért cserébe: a bevétel mellett szerződésben kellett vállalniuk, hány új munkahelyet teremtenek, és hány százalékban alkalmaznak felsőfokú végzettségűeket. A megállapodásokat a kabinet nevében a Külgazdasági és Külügyminisztérium kötötte meg.

A Portfolio a Financial Timesot idézve azt írja, radikális átalakításba fog értékesítési stratégájában az IKEA: városszéli áruházainak gyengélkedése miatt úgy döntött, teszt jelleggel a nagy elektronikus kiskereskedelmi oldalakkal együttműködve kezdi el értékesíteni lapraszerelt bútorait. Az e-commerce oldalakkal való együttműködés része annak a szélesebb körű átalakításnak, amely új típusú, különösen belvárosi áruházak kialakítására ösztönözte korábban a céget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×