eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Milyen ember volt a vegasi lövöldöző? Válaszol a pszichológus

Milyen ember volt a vegasi lövöldöző? Válaszol a pszichológus

A Las Vegas-i támadó egy paranoid ámokfutó és úgynevezett demonstráló öngyilkos volt - mondta Végh József klinikai szakpszichológus, volt rendőrségi túsztárgyaló.

Ilyen tettet nem egészséges személyiséggel rendelkező, paranoid ember követ el - hétköznapi nyelven ámokfutóknak hívják az ilyen típusú embert - mondta Végh József.

A volt rendőrségi túsztárgyaló szerint részben trauma, részben személyiségfejlődési változások miatt juthatott el a férfi oda, hogy ilyen mészárlást kövessen el. "Harmincöt év után mindenki elkezd egy kicsit paranoiddá válni egészséges vagy nem egészséges módon. Ha még mellé valamilyen traumát vagy traumákat is elszenved, akkor eljuthat odáig, hogy a cselekményén keresztül demonstrál, üzen valamit, és fel is áldozza magát. Általában öngyilkosok lesznek: miután kiürítették a fegyvereiket, a félretett fegyverrel, lövedékekkel végeznek magukkal.

A cselekményein keresztül azt üzeni, hogy nincs értelme az életének, mert sérelmet szenvedett el vagy tehetetlen"

- mondta a szakember.

Felmerül a kérdés, hogy elkeseredésében vagy a traumái miatt miért öl meg másokat, miért végzett ez a lövöldöző közel hatvan másik emberrel?

A cselekménynek a klinikai szakpszichológus szerint üzenetértéke van: helyszínt és áldozatokat választott hozzá. Nem velük volt baja, "a sérelem máskor érte, általában a társadalomtól, általában az emberektől. Ezekért cserébe ki akarja egyenlíteni a számlát, és elhatározza, hogy ezért meghatározott számú ember fog meglakolni.

A cselekménye alapján most is ilyen, úgynevezett demonstráló öngyilkosról van szó. Üzenek valamit, feláldozok másokat és feláldozom magamat is"

- mondta Végh József.

A szakértő szerint felmerül, hogy hagyhatott valamilyen üzenetet, esetleg beszélhetett erről valakinek, vagy esetleg beszélhetett valakiknek ilyesmiről - nem konkrétan arról, hogy hogyan fogja kivitelezni.

Megerősítette: van összefüggés aközött, hogy a tettes apja bankrabló volt, ő pedig szerencsejátékfüggő. "Az antiszociális magatartásformát ugyanis valahol látnia kellett, és az alapján indulhatott el ezen az úton" - mondta a volt rendőrségi túsztárgyaló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×