eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Megvan, mi vár a bőnyi rendőrgyilkosra

Akár életfogytiglant is kaphat a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottja - írja a Magyar Idők. Id. Győrkös István bűnösségét a tanúvallomások mellett számos igazságügyi szakértői vélemény is bizonyítja, vádemelés szeptemberben lesz.

Megtartotta az iratismertetést a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) győri regionális osztálya a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében – tudta meg a Magyar Idők. Simon Richárd, a KNYF helyettes szóvivője elmondta: harminc nap van a vádelőkészítésre, ami kétszer harminc nappal meghosszabbítható. Az ügy kiemelt, ezért a vádat várhatóan már szeptemberben a Győri Törvényszékre fogják benyújtani.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírója múlt héten csütörtökön újabb három hónappal, október 27-ig meghosszabbította az ügy gyanúsítottja, id. Győrkös István előzetes letartóztatását. A Szálasi Ferenc nyilas nemzetvezetőt példaképének tekintő hungaristát hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettével, illetve lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítja az ügyészség, és várhatóan ezzel is vádolja majd meg. A Btk. szerint az emberölés többszörösen minősített esetéről van szó, ami életfogytiglani fegyházzal is büntethető - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×