eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin
Meghalt a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak CT-vizsgálatra

Meghalt a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak CT-vizsgálatra

Meghalt az a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak át a gyermekszív klinikáról a Heim Pál Gyermekkórházba, mert előbbiben nem volt CT készülék - írta a hvg.hu.

A halálhírt a kislány nagymamája közölte a Klubrádió betelefonálós műsorában. A gyereket péntek délelőtt szállították át, este 9-re meghalt. A nagymama elmondása szerint az orvosok 16 napot küzdöttek a kislány életéért.

Az egyébként a nagymama első telefonja nyomán derült ki, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben nincs CT, illetve MR, ezért a gyerekeket a Heim Pál Gyermekkórházba, a felnőtteket az István Kórházba szállítják át.

Meghalt a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak CT-vizsgálatra

Az intézet főigazgatója az RTL Klubnak azt mondta, hetente 8-10 alkalommal fordul elő, hogy műtét előtt másik kórházba kell menniük a betegeknek a gépek hiánya miatt. Rendszeresen kértek pénzt a műszerekre, hogy házon belül is el tudják végezni a vizsgálatokat, de eddig nem kaptak.

Balog Zoltán azt ígérte, jövőre mindenképpen kap CT-t a Kardiológiai Intézet, vagyis az a kórház is, ahol a legkomolyabb szívműtéteket végzik az országban.

A hírre egyébként elsőre azzal reagált Rétvári Bence államtitkár, hogy több a CT és az MR, mint 2010-ben volt, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár pedig azzal érvelt, most sem kell messzire vinni a betegeket, mert 

"van olyan kórház, ahol az intézményen belül is messzebb van a műtőtől a CT, mint a kardiológiai intézet esetében."

Balog Zoltán miniszter pedig kedden este az ATV-ben úgy fogalmazott: "lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×