eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Botrány egy gyermekverést népszerűsítő könyv körül

Gyermekek verésére biztat, fenyítési módszereket sorol fel egy Magyarországon megjelent könyv - írja a Magyar Idők. Már csaknem ezerötszázan írták alá a kiadó Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítványnak és a könyvterjesztőknek írt petíciót.

A James Dobson: Fegyelmezz! Megéri! című könyve elleni petíció aláírói, tanárok, pszichológusok, pszichiáterek, gyógypedagógusok, szociálpedagógusok, szociális munkások és szülő is felszólítják a kiadót, a Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítványt, hogy haladéktalanul vonja vissza a könyv forgalmazását. Továbbá tegyék közzé honlapjukon, hogy a könyv szemléletével nem értenek egyet, és sajnálják, hogy azokat a szülőket, akik eddig a kiadványukat megvették esetleg arra a tévhitre vezették, hogy a gyermekek verése helyes és törvényes fegyelmezési technika lenne. A könyvterjesztőktől azt kérik, hogy ne támogassák a jogsértő viselkedés propagálását.

A Libri levette a könyvet a kínálatából, sőt a szerző minden művét és a Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány által kiadott valamennyi könyvet visszahívták országos hálózatukból, raktáraikból; a Magyar Idők úgy tudja, azokat rövidesen visszaküldik a kiadónak. 

A Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány vezetője a lap kérdéseire azt a tájékoztatást adta: keresztyén szülők Istentől kapott megbízatása, hogy szeressék gyermekeiket és úgy neveljék fel őket, hogy a társadalom érett, hasznos, együttműködő tagjai legyenek. Dr. Dobson sehol nem állítja, hogy a szülőknek használniuk kell a testi fenyítést, de azt igen, hogy a megfelelő keretek között használhatják. Monty Taylor szerint ha valaki veszi a fáradságot, hogy végigolvassa Dobson könyveit, olyan gyermeknevelési szemléletet talál, amely kiegyensúlyozott, és semmilyen módon nem késztet bántalmazásra - idézi Monty Taylor szavait a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×