eur:
389.81
usd:
362.02
bux:
68338.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Megoldják a problémákat a bérnővérek?

Megoldják a problémákat a bérnővérek?

A Heti Válasz mások mellett Hegedűs Zsuzsával, a miniszterelnök szociológus főtanácsadójával készített interjút, a Figyelőben pedig arról is olvashatnak, hogy hogyan próbálják kezelni az egészségügyi intézmények az ápolónők hiányát.

Nem tűnt el, csak a médiában nem szerepel Hegedűs Zsuzsa

– közli a Heti Válasz. A miniszterelnöki főtanácsadó szociológus a lapnak adott interjúban úgy vélte, hogy tevékenysége nyomán mára Magyarországon megszűnt a gyermekéhezés, a szintén javaslatára bevezetett közmunkaprogramban pedig évente több százezren vesznek részt.

Amiatt, hogy az ingyenes bölcsődei étkeztetéshez szükséges állami finanszírozás máig nem áll rendelkezésre, vagy, hogy még mindig nincsenek hátrányos helyzetűeknek szánt uszodák, Hegedűs Zsuzsa a Lázár János által vezetett Miniszterelnökséget tette felelőssé.

A szociológus kitért arra is, hogy

sem a CEU ügyében, sem a paksi bővítés esetében nem ért egyet a miniszterelnökkel, ám – mint mondta – nem is kell mindenben egyetérteniük.

A Figyelőben arról olvashatnak, hogy nem csupán a szakmai szervezetek oldalain, hanem a közösségi felületen is tömegesen jelennek meg azok az álláshirdetések, amelyek egészségügyi dolgozóknak kínálnak munkalehetőséget.

Megoldják a problémákat a bérnővérek?

Az intézmények ugyanis eltérő módon kezelik a szakemberhiányt,

és egy viszonylag új módszer alapján, munkaerőbérléssel is igyekeznek biztosítani az ápolást

olyan cégek segítségével, amelyek a hiányra mozdulva alakultak meg.

A bérnővérek alkalmazása elsősorban a fővárosra jellemző, ahol az egészségügyi intézmények száma és a betegforgalom miatt égetőbb a nővérhiány, bár néhány társaság mér vidéken is megjelent – tette hozzá a hetilap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
2023-ban tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

2023-ban tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. A következő időszakra a társaság az aktuális befektetési lehetőségeihez illeszkedő rugalmas likviditással készül, a közgyűlés egyszerre hagyta jóvá saját részvényeinek visszavásárlását a mindenkori saját tőkével arányos részvényárfolyamig, illetve döntött a BÉT Standard piacára történő belépésről és tartotta fenn ezzel is további, akár jelentősebb arányú tőkebevonás lehetőségét is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×