eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Újabb fordulat a veronai buszbaleset nyomozása ügyében

Újabb fordulat a veronai buszbaleset nyomozása ügyében

A 18 halálos áldozatot követelő januári, Veronánál történt buszbaleset miatt továbbra sincs gyanúsított, ám az olasz hatóságok mégsem zárták le a nyomozást, mert vizsgálják az autópálya-üzemeltető cég két vezetőjének szerepét a történtekben.

Még tart a január 20-án, Verona mellett történt busztragédia okainak vizsgálata, gyanúsított továbbra sincs – tudta meg a Magyar Idők. A halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozás határideje július 21. A nyomozás érdekeire tekintettel a magyar rendőrség az eljárásról nem ad bővebb tájékoztatást.

A veronai államügyészség nyomozásáról ellentmondásos hírek érkeztek,

a magyar diplomáciát a nyomozás befejezéséről tájékoztatták, csakhogy az eljárás még zajlik. 

A helyi államügyész már április elejére megállapította, hogy a veronai sztráda megfelel a szabályoknak, így kizárták a konstrukciós hiba lehetőségét. Ugyanakkor az olasz törvényeknek megfelelően a műszaki vizsgálathoz a veronai államügyészség bevonta a nyomozásba Alberto Brenteganit, aki az érintett autópálya-szakaszért felelős mérnököt, valamint Gio­vanni Natale karbantartási igazgatót, vagyis vizsgálják az esetleges szerepüket. A két szakember szerepét még nem tisztázták teljeskörűen, ezért a vizsgálatot olasz részről is folytatják.

Az eddigi megállapításaikat azonban jogsegély keretében megküldik a magyar hatóságoknak, de péntekig még nem érkeztek meg Veronából, annyit azonban tudni lehet, hogy az autóbusz-vezetővel kapcsolatos megállapításokról lehet szó a jogsegélyben. 

Az NNI az olasz ügyészek kérésére közben kihallgatta V. János esetleges alvási zavaráról a feleségét. Az alvási zavarról a sofőr főnöke beszélt korábban. V. Jánost az MH Egészségügyi Központban ápolják, állapota kielégítő, rehabilitációja folyik, ám elhúzódó kezelésre lesz szüksége. Kihallgatása egyelőre nem történt meg.

A január 20-án a főleg budapesti középiskolásokat szállító autóbusz az A4-es autósztráda szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott, kigyulladt és felrobbant. A tragédiában tizenheten életüket vesztették, a tizennyolcadik áldozat Budapesten halt bele a sérüléseibe.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×