INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

kresz

kresz-vizsga

traktor

Újabb változás a KRESZ-vizsgában

Újabb változás a KRESZ-vizsgában

InfoRádió

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szeptembertől korszerűsíti a közúti járművezető képzéshez kapcsolódó „T” (mezőgazdasági vontató) kategóriás elméleti vizsgakérdéseket. Az eredményes felkészülés érdekében a kérdéssor már elérhető és szabadon böngészhető az interneten.

2015 januárjában már valamennyi nemzetközi kategóriában felfrissítették, naprakésszé tették a közúti járművezetők hatósági elméleti vizsgakérdéseit. A „T” kategória hasonló megújítását az időközben elvégzett további fejlesztések (például a mozgóképes kérdések bevezetése) tették lehetővé.

 A mezőgazdasági vontatók területén különösen jelentős és gyors ütemű műszaki fejlesztés ment végbe az utóbbi években. A korábbi elméleti vizsgakérdések ezért egyre kevésbé feleltek meg a kor kihívásainak és követelményrendszerének. A korszerűsítés eredményeként nagyságrenddel nő a lehetséges vizsgakérdések mennyisége, az adatbázis a naprakész technológiai megoldásokat is magában foglalja, közérthetőbb lett a megfogalmazás, és szebb a grafikus megjelenítés.

A vizsgakérdésekkel párhuzamosan megújulnak a „T” kategóriás tantervi és vizsgakövetelmények is. Az új vizsgakérdéseket a „T” kategóriás képzésben résztvevő képzőszervek, szakoktatók és tanulók már a szeptemberi bevezetés előtt megismerhetik a www.edukresz.hu/tkategoria honlapon.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018