eur:
393.67
usd:
364.6
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az Iszlám Államhoz akart csatlakozni két magyar

A Fejér Megyei Főügyészség terrorcselekmény előkészülete és terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik az interneten üzenetet váltottak az Iszlám Állam terrorszervezethez való csatlakozásról, illetve egyikük hozzászólásokban terrorcselekmények elkövetését helyezte kilátásba.

A vádlottak 2015 januárjában üzenetet váltottak egy internetes oldalon, ahol az egyik férfi felajánlotta a másiknak, hogy tartson vele Szíriába, az Iszlám Állam nevű fegyveres terrorszervezethez való csatlakozás érdekében. Az együttes kiutazás útlevél és vagyoni fedezet hiánya miatt meghiúsult. Az ajánlattevő a terrorszervezethez csatlakozás céljából még ugyanazon hónapban Isztambulba utazott, azonban ott letartóztatták és Magyarországra visszatoloncolták.

Az egyik vádlott mindemellett 2016 júliusában, egy nyilvános Facebook oldalon hozzászólásokat helyezett el, amelyekben terrorcselekmények elkövetésével fenyegetett, illetve az Iszlám Államhoz csatlakozni kívánó személyeknek segítséget kínált.

A főügyészség vádiratában a terrorcselekmény terrorista csoportban történő elkövetése érdekében megvalósított terrorcselekmény előkészületének bűntette, illetve terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette miatt előzetes letartóztatásban lévő, illetve lakhelyelhagyási tilalom alatt álló vádlottakkal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint a letartóztatás, illetve lakhelyelhagyási tilalom fenntartását indítványozta - közölte az ügyészség.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Pár hónapja már voltak pletykák, március elején pedig hivatalossá vált, hogy spanyol vonatgyártót venne egy magyar befektetői csoport, több mint 200 milliárd forintért. A hírek szerint a spanyol kormány igyekszik keresztbe tenni a Talgo nevű cég felvásárlásának, és nemrégiben felbukkanhatott egy újabb potenciális vevő is, így korántsem biztos a siker. Összeszedtük, hogy hol tart most a sztori, hogy mit gyárt pontosan a Talgo, és hogy miért kell ennyire a spanyol cég a magyar befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×