eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Alig csökkent a szociális várólistán szereplők száma - lapszemle

Szabályoznák a szórakozóhelyek nyitva tartását több kerületben is. Hitelt lehet felvenni a műtéti várólisták kikerülésére.

Alig csökkent a szociális várólistán szereplők száma – írja a Magyar Nemzet. A tavaly szeptember 1-jén a szociális várólistán szereplő 27 824 rászoruló közül az idén áprilisig mindössze 7968, vagyis nyolc hónap alatt az összes érintett alig több mint negyede jutott el odáig, hogy a szociális ellátórendszertől segítséget kapjon. Az érintettek háromnegyede valamilyen idős ellátásra vár, 68,1 százalékuk bentlakásos idős otthonba szeretne bekerülni.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy rekordbevételt, 3,3 milliárd forintot hozott tavaly a Groupama Aréna az üzemeltető Lagardere Sport Hungary Kft.-nek. A cég a lapot arról tájékoztatta, hogy adózás utáni eredménye 37 millió forint volt 2016-ban. A Lagardere csoport magyarországi leányvállalata 2014-ben 1,12, 2015-ben 2,96 milliárd forint árbevételt ért el.

A Magyar Idők arról ír, hogy az iskolai orvosi igazolásokra vonatkozó szabályok módosítását kezdeményezi a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete. A szervezet szerint az orvosok és a családok életét is megkönnyítené, ha akár 15 nap távollétet is igazolhatna a szülő.

A Pénzcentrum arról közöl cikket, hogy lehet megúszni a várólistákat. A portál hangsúlyozta, hogy sokan panaszkodnak arra, hogy a műtéti várólisták hosszúak, egyes műtétekre sokszor több mint egy évet kell várni. A privát intézményekben igen borsos ára van a beavatkozásoknak, egy teljes stabilizáló gerincműtét akár 1,55 millió forintba is kerülhet. Az összeállításból az is kiderül, hogy hol és milyen feltételekkel érdemes hitelt felvenni ahhoz, hogy kifizessék a beavatkozásokat.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy a vezető állami pozíciók ötödét sem töltik be nők a minisztériumokban. A lap szerint nem jelent újdonságot, hogy a jelenlegi – Süli János, a Paks II. kivitelezéséért felelős tárca nélküli miniszter érkezésével immár 3 fősre bővült – kormánynak egyetlen női tagja sincsen. Ugyancsak alacsony a nők száma az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, a miniszteri biztosok és a kormánybiztosok között.

A Magyar Időkben interjút olvashatnak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatójával. Fodor Péter kiemelte, hogy az intézmény nagyarányú fejlesztésekre készül, Terézvárosban új könyvtárat épít és olyan szakmai programot indít, amelyben összegyűjti az ország sikeres könyvtárainak módszereit.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy Budapest több belvárosi kerületében is új rendeletekkel szabályoznák a szórakozóhelyek nyitvatartását. A kerületi vezetőknek az az álláspontja, hogy szükséges a változtatás, mert a lakóknak joguk van a nyugodt pihenéshez, amit a vállalkozásoknak is tiszteletben kell tartaniuk. A lap szerint látszólag enyhülne a jelenlegi szabályozás, de szubjektív szempontok alapján dönthetnek a vállalkozásokról.

Kulcsszerepet tölt be az élelmiszer-kiskereskedelemben érintett áruházláncok forgalmában a szomjoltó italok értékesítése - írta a Világgazdaság. A Nielsen piackutató adatai szerint az ásványvíz bolti eladása tavaly március és idén február között ugyan öt százalékkal csökkent, de még így is 62 milliárd forintot tesz ki, a szénsavas üdítőitaloké stagnált a vizsgált időszakban, továbbra is 566 milliárd forint körül mozog.

A Pénzcentrumon arról lehet olvasni, hogy 10 hetes tesztet indítanak három brit Tescóban, erre az időszakra teljesen kivonják a forgalomból az olcsóbb, egyszer használatos bevásárlózacskókat. Aki táska nélkül megy vásárolni, csak a drágább, tartósabb darabok közül választhat majd. Ha a teszt beváltja a hozzá fűzött reményeket, elképzelhető, hogy a lánc magyar egységeiben is bevezetik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×