INFORÁDIÓ
2021. július 27. kedd
Liliána, Olga

határrendész

elfogás

korrupció

knyf

Korrupció a határon, rendészeket fogtak el egy nagy akcióban

Korrupció a határon, rendészeket fogtak el egy nagy akcióban

InfoRádió

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) 32 rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként, közülük többen elismerték a bűncselekmény elkövetését.

A röszkei határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve belépő külföldi állampolgároktól jogtalan előnyként készpénzt, amelynek mértéke alkalmanként változó összegű volt - számolt be a nyomozás állásáról közleményben a KNYF. A gyanúsítottak beosztotti állománykategóriába tartoznak, vezető beosztású vagy tiszti rendfokozatú rendőr nincs köztük.

A Magyar Idők meg nem erősített információi szerint az elfogottak pénzt – állítólag esetenként 5–50 eurót – kértek és kaptak a határt átlépőktől az átlépés meggyorsítása, illetve a hivatalos procedúra elmaradása fejében. Úgy tudjuk, az alapos gyanút tárgyi bizonyítékok is igazolják, az NVSZ ugyanis rögzítette a pénzátadás-átvételek jelentős részét.

Az ügyben 10 személyt őrizetbe vettek és indítványozták előzetes letartóztatásukat. A szolgálati helyen és a szolgálattal összefüggésben elkövetett, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekménnyel gyanúsítják őket. A KNYF szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Kapcsolódó hang

Korrupció a határon, rendészeket fogtak el egy nagy akcióban
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018