eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ez sújtja a Liget projekt kivitelezőit - késik a Magyar Zene Háza építése

Ez sújtja a Liget projekt kivitelezőit - késik a Magyar Zene Háza építése

Nem hozott eredményt a Magyar Zene Háza kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás, ezért a kiíró Városliget Zrt. tárgyalásos eljárásban folytatja a leendő kivitelező kiválasztását – írta a Magyar Idők.

A Magyar Zene Háza megépítése az eredetileg tervezetthez képest később, ez év második felében kezdődhet majd

mondta el a Magyar Időknek Sághi Attila. A Városliget Zrt. műszaki igazgatója hozzátette: a tervezett összeget meghaladó ajánlatok miatt lett eredménytelen a közbeszerzési pályázat. A kivitelezésre öt hazai építőipari cég adott be pályázatot.

„Az április-május fordulóján kezdődő tárgyalásos eljárásra az összes, korábban ajánlatot benyújtó céget meghívjuk, komoly áralkuban bízunk” – mondta el a szakember.

Ez sújtja a Liget projekt kivitelezőit - késik a Magyar Zene Háza építése

Az organikus, természetbe simuló épületeiről ismert japán tervező, a világhírű Sou Fujimoto kiemelkedő minőségű épületet tervezett, magasra tette a mércét a kivitelezőknek is, akiknek például négyemeletnyi, azaz 12 méter magas, egybefüggő üvegtáblákkal kell dolgozniuk majd a megvalósításkor.

Sághi Attila leszögezte: az áralku folyamatában az ikonikus külső megjelenés, az akusztikai, biztonsági követelmények nem változhatnak. Az egyedi és rendkívül speciális, s ebből következően nagyon költséges technológiai kihívások mellett,

mint minden jelenleg futó építőipari beruházást, a Liget projekt kivitelezőit

is sújtja a munkaerőhiány, ami árfelhajtó tényező.

A Városliget Zrt. szerint az új Nemzeti Galéria építési engedélyének megszerzése a Petőfi Csarnok bontásának befejezéséig, júniusra várható.

Jól halad a Néprajzi Múzeum új épületének kiviteli tervezése is, ott az építési munkák akár már a tervezettnél korábban, ez év őszén elkezdődhetnek - közölte a Magyar Idők. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×