eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Hó, eső, erős szél - ez várható vasárnap estig

Délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és szombat estétől egyre többfelé alakul ki eső, záporeső, de reggelig északkeleten még nem valószínű csapadék, ott ellenben köd képződik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és estétől egyre többfelé alakul ki eső, záporeső, de reggelig északkeleten még nem valószínű csapadék, ott ellenben köd képződik. Vasárnap kezdetben többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan várható eső, zápor, majd délután északnyugat felől csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen lesz csapadék, de késő estétől északkeleten a hegyekben néhol már hózápor is előfordulhat. Szombaton többnyire mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap többfelé megerősödik az északnyugatira, nyugatira forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 6 és 11 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi területén ciklonok vonulnak nyugatról kelet felé, emiatt arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső, Finnországban és a Kelet-európai-síkság nagy részén havazik. Sekély ciklon alakítja az időjárást Délnyugat-, Dél-Európában, itt is sok a felhő, és több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor a Brit-szigetektől a Kárpát-medencén át egészen a Fekete-tengerig anticiklon húzódik. Területén az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű felhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti felén általában +4 és -5, a nyugati és középső tájain 6 és 14 fok között változik, Ennél melegebb csak a Földközi-tenger menti országokban van, ahol a kora délutáni órákra 15 és 22 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte délnyugat felől egyre nedvesebb levegő áramlik, több helyen alakul ki csapadék, majd észak felől ismét szárazabb, több fokkal hidegebb léghullámok érkeznek.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×