eur:
394.05
usd:
369.37
bux:
65214.53
2024. április 19. péntek Emma

Lezárják a Kossuth téri metróállomást – hajó megy a Batthyány térre

December 3-ától várhatóan három hónapon keresztül az M2-es metró mindkét irányban megállás nélkül halad majd át a Kossuth Lajos tér állomáson az MTESZ-székház bontási munkái miatt. Addig a Kossuth Lajos tér a Deák Ferenc tér felől az M2A jelzésű állomáspótló busszal érhető el, valamint a  BKK a Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér között állomáspótló hajójárattal segíti az utasok eljutását – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Budapest egyes városrészeiből a Kossuth Lajos tér a metróállomás lezárásának idején – december 3-ától várhatóan három hónapon keresztül – az alábbiak szerint közelíthető meg.

A Széll Kálmán tér környékéről, illetve az oda érkező járatok utasai sűrűn közlekedő villamosok között átszállva, 4-es vagy a 6-os villamossal a Jászai Mari térig, majd onnan a 2-es villamossal utazva érhetik el leggyorsabban és legkényelmesebben a Kossuth Lajos teret. További lehetőség, hogy az 5-ös busszal az Erzsébet hídon át a Március 15. térig utazva, majd ott a 2-es villamosra átszállva közelítsék meg a lezárt metróállomás környékét.

A Déli pályaudvar környékéről az M2-es metróval a Batthyány térig, majd onnan a reggeltől kora estig közlekedő D2-es állomáspótló hajóval érdemes utazni a Kossuth Lajos térre.

A XII. kerület Németvölgy városrésze felől a BKK a 105-ös busz használatát javasolja. A 105-ös járattal a Széchenyi István tértől rövid gyaloglással, vagy pedig egy megállós utazással a 2-es villamosra átszállva lehet a Kossuth Lajos teret a legegyszerűbben elérni. A 2-es villamos ugyancsak megközelíthető a 110-es vagy 112-es busszal a Március 15. téren átszállva.

A Budaörsi út és Kelenföld vasútállomás vonzáskörzetéből a BKK az M4-es metró, majd a Fővám tértől a 2-es villamos használatát ajánlja a Kossuth Lajos tér felé.

A Batthyány tér felől a mindennap, reggeltől koraestig közlekedő D2-es állomáspótló ingahajóval kelhetnek át a Dunán.

A III. kerületfelől érkezők a Batthyány téren keresztül a D2-es állomáspótló hajóval juthatnak el a Kossuth Lajos térre, vagy a 9-es busszal az Arany János utcáig utazhatnak, majd onnan rövid gyaloglással – vagy az M2A állomáspótlóra átszállva – érhetik el a Kossuth Lajos tér környékét. Alternatív utazási lehetőséget nyújt a 4-es vagy a 6-os villamos a Margit hídon át a Jászai Mari térig, majd onnan a 2-es villamos közvetlenül a Kossuth Lajos térig. A III. kerület északi részéről induló utasok úgy is megközelíthetik a Kossuth teret, hogy a 34-es vagy a 106-os busszal az Árpád híd metróállomásig, majd onnan az M3-as metróval az Arany János utcáig utaznak, ahonnan gyaloglással vagy a pótlóbusszal érhetik a célpontjukat.

Erzsébetváros és a Terézváros felől a BKK elsősorban a Kossuth Lajos térig közlekedő és onnan induló 70-es és 78-as trolibusz használatát javasolja. A tér elérhető a sűrűn közlekedő villamosok közötti átszállással is, a 4-es vagy a 6-os járattal a Jászai Mari térig, majd onnan tovább a 2-es villamossal utazva.

A zuglói és az újpalotai buszjáratokkal érkezők, illetve a Thököly út és a Rákóczi út térségéből indulók számára a BKK elsősorban azt javasolja, hogy az 5-ös, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es, a 133E vagy a 178-as busszal a Március 15. térig utazva, majd ott a 2-es villamosra átszállva, vagy pedig az Astoriánál a 15-ös, illetve a 115-ös járatra átszállva közelítsék meg a Kossuth Lajos teret. A Rákóczi út és a Keleti pályaudvar térségéből a 78-as trolibuszjárat is alternatív utazási lehetőséget kínál a Kossuth Lajos térre.

A kelet-pesti lakóterületek felől – az M2-es metró külső állomásaihoz csatlakozó felszíni járatokról – az M2-es metró és a Deák Ferenc térről induló M2A állomáspótló busz használatát javasolja a BKK. További lehetőség, hogy az M2-es metró vonalától az Astoriánál vagy a Deák Ferenc téren a 15-ös vagy a 115-ös buszokra átszállva közelítsék meg a Kossuth Lajos tér környékét.

Az északi vagy déli városrészek felől az M3-as metróval utazók számára a BKK javasolja, hogy a metróval az Arany János utcáig utazzanak, onnan rövid gyaloglással vagy az M2A állomáspótló busszal elérhető a Kossuth Lajos tér.

A XIV. kerület azon utasai számára, akik az M1-es metróval közlekednek, az Operától a 70-es vagy a 78-as trolibuszok igénybevételét ajánlja a BKK a Kossuth Lajos tér felé. Emellett lehetőség, hogy a Deák Ferenc téren a metrópótló buszra vagy a 15-ös, 115-ös járatokra szálljanak át. Az Erzsébet királyné útja felől a 70-es trolibusszal közvetlenül is elérhető a Kossuth Lajos tér.

Az M2-es metróval Buda felől érkező és a Kossuth Lajos téren a 2-es villamossal déli irányban továbbutazó utasok számára a BKK javasolja, hogy az 5-ös busszal utazzak Pest felé. A metrópótlás időszaka alatt az 5-ös busz is megáll majd a Március 15. téren, ahol kedvező átszállási lehetőség nyílik a 2-es villamosra. További lehetőség, hogy a Margit hídon át a 4-es vagy a 6-os villamossal érjék el a 2-es villamos vonalát a Jászai Mari téren.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×