eur:
394.42
usd:
369.55
bux:
65240.52
2024. április 19. péntek Emma

Egyelőre nem csökken az szja-kulcs - a nap hírei

Akcióterv készül az ukrán-magyar gazdasági együttműködés támogatására. Jelenleg nem lát lehetőséget a személyi jövedelemadó kulcsának 9 százalékra csökkentésére a miniszterelnök. Stratégiai megállapodást kötött a Thyssengroup Kft-val a kormány. A nap legfontosabb hírei november 25-én.

Akcióterv készül az ukrán-magyar gazdasági együttműködés támogatására - jelentette be a magyar kormányfő. Orbán Viktor az ukrán miniszterelnökkel tartott egyeztetés után közölte: 50 millió euró hitelsegély-keretet biztosít a magyar állam. A kormányfő kiemelte: Magyarország úgy döntött: azonnali hatállyal bevezeti az ingyenes vízumot az ukrán állampolgároknak és szeretné, ha Kijev is megadná ezt a lehetőséget az Ukrajnában munkát vállaló magyarországiaknak.

Csak akkor tartja majd eredményesnek a miniszterelnök a saját és kormánya munkáját, ha a legalsó társadalmi csoportok számára is lehetőséget biztosít a feljebb jutásra. Orbán Viktor a Világgazdaságnak adott interjúban továbbra is célnak tartja a személyi jövedelemadó kulcs kilenc százalékra csökkentését, de szerinte erre most nincs lehetőség. A nyugdíjakról szólva szintén úgy fogalmazott: jelenleg nem lehet feszegetni a nyugdíjrendszer határait.

A budapesti Víz-világtalálkozón a vízgazdálkodásban is el kell érni azt a szemléletváltást, amelyet a párizsi klímacsúcs eredményezett az éghajlatváltozás kezelésében - emelte ki a köztársasági elnök a Kossuth Rádióban. Áder János azt mondta: a jövő heti világtalálkozóra nagy az érdeklődés, most 2 ezer embert várnak.

Vezető szerepe lehet Magyarországnak az autóipari újításokban - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a kormány és a német ThyssenKrupp Kft. stratégiai partnerségi megállapodásának aláírása után beszélt erről. A ThyssenKrupp Jászfényszarun 500 új munkahelyet létrehozó 30 milliárd forintos zöldmezős beruházást hajt végre, és fejlesztő központot üzemeltet Budapesten.

Nem kapta még vissza túlfizetését 2200 lakossági gázfogyasztó - jelezte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője. Scherer Zsolt az InfoRádiónak elmondta: a TIGÁZ- szeptember 30-val elvégezte a fogyasztók elszámolását, és elküldte az erről szóló számlát.

A jogszabályok betartásával a jegyvásárlás és a beléptetés egyszerűsítését is megfontolásra érdemesnek tartja a jövő évi feladatok között a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Csányi Sándor a Magyar Labdarúgás Napján az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban arról beszélt: a többi között az edzőképzésnél és edző, illetve játékvezető utánpótlásnál kell változtatni.

A magas szálló por koncentráció miatt romlott a levegő minősége Budapesten. Az Országos Közegészségügyi Központ adatai szerint öt település - Nyíregyháza, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika és Salgótarján - levegője számít egészségtelennek.

Szombaton is folytatja szerdán kezdett sztrájkját a Lufthansa pilótáinak szakszervezete. A munkabeszüntetés 137 hosszú távú járatot érint, de a többi között egy Budapest és Frankfurt közötti járatot is törölt a cég. Közben a menedzsment vezetése új bérajánlatot tett, de az érdekképviselet elutasította azt.

Aláírja a török államfő a halálbüntetés visszaállításáról szóló törvényt, ha a parlament elfogadja azt. Recep Tayyip Erdogan mostani kijelentése egy nappal azután hangzott el, hogy az Európai Parlament Törökország uniós csatlakozási tárgyalásainak felfüggesztésére szólított fel.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×