eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Bagdy Emőke: nincs időnk érzelmekre, fájdalomra sem

Bagdy Emőke: nincs időnk érzelmekre, fájdalomra sem

Már óvodás- és iskoláskorban fontos lenne a stresszkezelés - vallja Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, aki az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz péntek este 6 órától.

Bagdy Emőke kiemelte, nagyon különleges kultúrában élünk, ahol a racionalitás nagyon nagy hangsúlyt kap az életünkben. Háttérbe szorul minden, ami emocionális.

„A gyerekeknek olyan kötődésigényük van, amit otthon nem kapnak meg, mert nincs idő semmire. Az a bizonyos minőségi idő, hogy ott vagyok a lelkemmel, a figyelmemmel, a szeretetemmel a gyermek mellett, amikor valóban ő van a középpontban. Nincs idő semmire, a fájdalomra sem: vedd be a gyógyszert, kémiai kényszerzubbony...” - fogalmazott a klinikai szakpszichológus. 

Ebben a zaklatott és felgyorsult időben már az óvodások is érzelmi hiányosságokkal küzdenek, szoronganak – hangsúlyozta Bagdy Emőke.

„A beiskolázás körül természetes, hogy a váltás félelmekkel jár. Pszichológiai szaknyelven: regresszió történik, azaz visszacsúszás korábbi fejlődési szakaszra. Bekerülnek az iskolába, hiába iskolaérettség, a vizsgálat, látjuk a szorongásos tünetek kialakulását” - osztotta meg tapasztalatait Bagdy Emőke. 

Nehéz a szemléletformálás, arra lenne szükség, hogy a gyereket a saját teljesítménye alapján ítéljék meg, például a testnevelő tanárok. Ha egy kicsit kövérke, nehezebben mozgó, ügyetlenebb a gyerek, az előírt öt helyett csak három kört tud megfutni, akkor is meg kell dicsérni – hívta fel a figyelmet Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus.

A teljes beszélgetést meghallgatják péntek este 6 órakor az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×