eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin

Gulyás Gergely: Trump győzelme figyelmeztetés

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke szerint a minimálbér emelése a munkaerőhiány miatt már jövőre a fizetések növekedését eredményezheti. Donald Trump győzelme figyelmeztetés azoknak a nyugat-európai politikusoknak, akik példátlan intoleranciával hirdetik a toleranciát – fogalmazott Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

A kormány abban bízik, hogy a minimálbér emelése továbbgyűrűzik, és már 2017-ben hozzájárul az alacsonyabb fizetések növekedéséhez - mondta a műsorban Gulyás Gergely.

„Miután a magyar munkaerőpiacon lényegesen kedvezőbb ma a helyzet, mint – szinte azt mondhatjuk, hogy – a rendszerváltozás óta bármikor korábban, hiszen azt láthatjuk, hogy ma már sok tekintetben munkaerőhiány van. Azt egyértelműen kimondhatjuk, hogy szakképzett munkaerőhiány van az ország nagy részén. Azért ha valaki a minimálbér-emelkedés után az alacsonyabb béreknél nem emel, akkor nagyon hamar elveszítheti a munkavállalóit. Azt reméljük, hogy a közgazdaságtan alapvető elve, főleg egy szakképzett munkaerőhiányos gazdaság esetén magától érvényesül” - mondta a Fidesz alelnöke.

A minimálbér megemelésének célja a regionális bérfelzárkóztatás - tette hozzá az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke.

„Azt remélem, hogy a szlovák bérekhez, amelyektől a szocialista kormányzás alatt leszakadtunk, ennek a közelébe fogunk kerülni, és ez minden más visegrádi tagállam átlag bérszínvonalára igaz lesz” - közölte a Fidesz alelnöke.

Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában emlékeztetett arra, hogy a járási hivatalok és a kormányhivatalok dolgozói tavaly és idén is kaptak béremelést, az állami köztisztviselők pedig jövőre is számíthatnak a fizetésük növekedésére.

"Donald Trump győzelme figyelmeztetés"

Donald Trump győzelme figyelmeztetés azoknak a nyugat-európai politikusoknak, akik példátlan intoleranciával hirdetik a toleranciát – fogalmazott a Fidesz alelnöke.

Gulyás Gergely nagyon örül Hillary Clinton vereségének, mert szerinte a demokrata politikus amerikai külügyminiszterként annak az adminisztrációnak a megtestesítője volt, amely minden korábbinál arrogánsabban erőltette a sikertelen demokráciaexportot, és rendszeresen beavatkozott az európai országok belpolitikájába.

„Donald Trump győzelme azt üzeni, hogy lehet nyerni a meghatározó, mainstream, a politikai korrektség kérdésében mindeddig döntő közfelfogással, nyilvánossággal, médiával szemben is” - véli a Fidesz alelnöke.

Gulyás Gergely felhívta a figyelmet arra, hogy Donald Trump annak ellenére győzött, hogy jóformán a teljes amerikai sajtó nyíltan ellene kampányolt.

„Az, hogy az Egyesült Államok ötven legnagyobb lapja közül mindegyik hivatalosan Hillary Clinton mellett foglalt állást, és a 138 legnagyobb lap közül összesen öt olyan volt, ami nem a volt külügyminisztert támogatta, ez jól mutatja azt a hihetetlen erő-egyensúlytalanságot, ami ezt a kampányt mindvégig az Egyesült Államokban jellemezte. És akkor arról még nem is beszélünk, hogy színészek, művészek pedig még ennél is nagyobb arányban támogatták a demokrata elnökjelöltet. Az, hogy mindezzel szemben lehet nyerni, azt mutatja, hogy a politikailag korrekt mesterséges világnak a hitelessége a választópolgárok szemében nagyon nagy mértékben csökkent, vagy akár mára olyan kárt szenvedett, hogy az jó eséllyel és reményeink szerint nem is állítható helyre” - mondta az Országgyűlés törvényalkotásért felelős bizottságának elnöke.

A Trump-jelenség arra figyelmeztet, hogy az európai politikában vissza kell állítani az őszinte beszéd lehetőségét - fogalmazott Gulyás Gergely.

„A nyugat-európai intolerancián túl kell lépni szerintem, és ilyen szempontból a Trump-győzelem azért volt sokk azoknak a balliberális erőknek, amelyek példátlan intoleranciával hirdetik hosszú ideje a toleranciát, mert azt látták, hogy ezt a küzdelmet el is lehet veszíteni” - fogalmazott a Fidesz alelnöke.

Európa akár még profitálhat is Trump intézkedéseiből – tette hozzá Gulyás Gergely.

„Önmagában az, ha Európa felismeri, hogy saját védelmi erőre van szüksége – közös hadseregre például –, akkor mi ebben profitálni fogunk, és ez nem a NATO ellen kell, hogy megvalósuljon, hanem a NATO-val való egyetértésben és együttműködésben. És a megválasztott amerikai elnök nyilatkozatai szerintem ebbe az irányba mutatnak” - véli a Fidesz alelnöke.

Gulyás Gergely szerint a Fidesz politikája annyiban hasonlít Trumpéhoz, hogy a kormánypárt is gyakran fogalmaz meg elitellenes véleményt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×