INFORÁDIÓ 
2020. május 27. szerda
Hella

közlekedési múzeum

zugló

önkormányzat

liget budapest projekt

hatástanulmány

környezetvédelem

Környezeti hatástanulmányt kér Zugló a Közlekedési Múzeumnál

InfoRádió / MTI

Zugló vezetése aggodalommal értesült arról, hogy a kormányhivatal nem tartja szükségesnek környezeti hatásvizsgálat lefolytatását a Városligetben a Közlekedési Múzeum újjáépítése és mélygarázs kialakítása miatt - közölte a XIV. kerületi önkormányzat.

Közleményükben felidézték: Szabó Rebeka (Párbeszéd), az önkormányzat környezetvédelemért felelős alpolgármestere is kérte korábban a kormányhivatalt, hogy folytassa le az eljárást, mivel véleménye szerint az építkezés hatással lehet a Városliget és környéke talajvízviszonyaira, a lég- és zajszennyezés pedig a környék lakóinak életére lehet ártalmas.

Azt írták: "jelen határozatának indoklásában maga a kormányhivatal is elismeri", hogy egyelőre sem az építkezésnél alkalmazott technológia, sem a későbbiekben alkalmazandó légkezelő berendezések üzemelése nem ismert, mégis kijelenti, hogy ezeknek nem lesz jelentős hatása.

Kitértek arra is, hogy a környéken lakókat is aggasztja az építkezés a Városliget peremén, több társasház közös képviselője kéri a Városliget Zrt.-t az épületek állapotvizsgálatának elvégzésére.

Környezetvédelmi hatástanulmányt kért a Levegő Munkacsoport is a munkálatok, valamint a Hermina-garázs építése miatt.

Felhívták a figyelmet: a Közbeszerzési Értesítőből az is kiderült, hogy bontás közben módosították az új Közlekedési Múzeum terveit, ami a tervezettnél 13 százalékkal nagyobb méretet, újratervezett közműveket és nettó 200 millió forinttal megdrágult tervezési költséget is jelent.

Az új favédelmi terv készítése is arra utal, hogy a megnövekedett szintterület "még több fát sodorhat veszélybe" - tették hozzá.

Hangsúlyozták: Zugló önkormányzata ezért fellebbez a kormányhivatal határozata ellen, és a kerület polgárai érdekében továbbra is kéri a környezeti hatásvizsgálat elvégzését.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018