eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Alig marad nyitva tartó uszoda

Komoly kihívás elé állítják a fővárosiakat a hamarosan kezdődő uszodafelújítások. A közeljövőben ugyanis elkezdik a Császár-Komjádi Sportuszoda, a Hajós Alfréd uszoda és BVSC uszoda rekonstrukcióját is.

Jelentős felújítások kezdőnek a fővárosi uszodákban a következő hónapokban. Várhatóan október és május között végzik el a Császár-Komjádi Sportuszoda rekonstrukcióját. Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa az InfoRádióban közölte, hogy felújítják a belső medencéket, az öltözőket, a technikai létesítményeket, a gépészetet és a külső medencetereket is.

A Margitszigeten nemcsak a Hajós Alfréd uszoda felújítása, hanem az ott zajló csatornázási munkálatok is gondokat okoznak. Kemény Dénes, a magyar vízilabda szövetség elnöke szerint a felújítások komoly kihívást jelentenek majd az egyesületek életében.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban a Hír Tv-ben arról beszélt, hogy az egészséges nemzet érdekében megfelelő létesítményekre van szükség. A közeljövőben azonban a fővárosban jelentősen korlátozódnak az úszni vágyók választási lehetőségei. A Császár-Komjádi Sportuszoda mellett a BVSC uszoda rekonstrukcióját is elvégzik. A Dagály fürdő területén is zajlik az új nemzeti uszoda építése. A Tüskecsarnokban található uszodát már átadták, de a létesítmény többször is zárva volt az elmúlt időszakban, így a fővárosiak azt is csak korlátozottan érhetik el, ráadásul jelentősen kiesik a Margitsziget vonzáskörzetéből.

Többször kerestük a fenntartó Nemzeti Sportközpontokat (NSK), amelytől leginkább a létesítmények rekonstrukciójának részleteit kérdeztük. A szervezet, bár interjút nem tudott biztosítani, de pár nap után rendszeresen közleményben számolt be beruházás állapotáról. Az NSK legutóbb a közbeszerzési eljárásról közölt részleteket. Jelezte, hogy a munkálatok ütemezése közben figyelembe vették a sportolók felkészülését, továbbá a 2017-es vizes világbajnokság időpontját is.

Korábban Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketingigazgatója arról beszélt, hogy a fővárosi fürdők és strandok képesek újabb vendégek fogadására, ha egyes budapesti létesítmények felújítás miatt zárva lesznek.

A NSK korábban közölte, azt is hogy dolgoznak azon is hogy a felújítás alatti pótlólagos létesítményhasználat minden érintett számára kedvező legyen, a medencék elérhetőségéről és a pontos ütemezésről a tájékoztatják a versenyzőket és a lakosságot.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×