eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hosszasan kell adminisztrálnunk a háziorvosnál - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, hogy ha a kormány is jóváhagyja, januártól állhat fel a kórházi kancelláriarendszer. A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: a kétmilliárd forintos plusztámogatás ellenére tovább nőtt a tartósan betöltetlen praxisok száma.

A Magyar Idők arról ír, hogy ha a kormány is jóváhagyja, januártól állhat fel a kórházi kancelláriarendszer. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egy konferencián arról beszélt, hogy a napokban megjelenik az a rendeletmódosítás, amely kötelezővé teszi az önkormányzatok számára, hogy a védőnők béremelésére szánt plusztámogatást teljes egészében erre a célra fordítsák.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: a kétmilliárd forintos plusztámogatás ellenére továbbra is kevesen motiváltak arra, hogy az alapellátásban dolgozzanak körzeti fogorvosként, a pénz ellenére tovább nőtt a tartósan betöltetlen praxisok száma. A lap úgy tudja: a kormány vizsgálja a letelepedési támogatás lehetőségét a fogorvosok esetében.

A Népszabadság a CSOK-os babákról készült összeállításában azt írja: tovább várat magára a kormány által remélt babyboom. Az idén ugyanis 800 gyerekkel kevesebb született mint a tavalyi év első fél évében. Az elmúlt száz évből 2011-ben született a legkevesebb gyermek Magyarországon, az idei születésszám júliusig arányaiban még ennél is kedvezőtlenebb képet mutat.

A Népszabadság cikkéből kiderül: rabok is dolgoznak a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) gyarapításán. A lapnak Moldován István, az Országos Széchényi Könyvtár osztályvezetője elmondta: a Győr-Moson-Sopron megyei Büntetés-végrehajtási Intézet könyvtárában fellelhető börtönügyi szakirodalmat szkennelik a fogvatartottak, az igazgató ötlete nyomán.

A Magyar Idők arról ír, hogy bűncselekmény hiányában megszüntette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a józsefvárosi MSZP-s feketekassza ügyében indult eljárását. A cikk felidézi: a lap egy éve számolt be arról, hogy birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen a szocialisták VIII. kerületi elnöke beszél az MSZP pártigazgatójával arról, hogy 2014-ben a szervezet "feketekasszájából" finanszírozták azokat a kiadásaikat, amelyeket nem tudtak bizonylattal fedezni.

A Magyar Nemzet írása szerint mivel tavasszal az ígéretek ellenére napirendre sem került, jövő kedden az érdekképviseletek újra felvetik az ingatlanok bérbeadásának átalányadózását. Az elképzelést felvető Szatmáry Kristóf fideszes képviselő szerint a négyzetméter-alapú fix adóval jelentősen fehéríthető lenne a bérbeadási piac.

A Portfolio összeállításából kiderül: szépen teljesítettek a részvénypiacok a nyáron és a magyar befektetési alapokat kezelő szakemberek szerint az emelkedés ősszel is folytatódhat, ha nem szól bele sem a Fed, sem pedig Donald Trump.

A Pénzcentrum.hu cikke szerint hosszú kérdőív kitöltése vár ránk hamarosan a háziorvosnál és a házi gyermekorvosnál, a tervek szerint ugyanis már a mai naptól újfajta törzskarton lehet a rendelőkben. Az orvosok ugyanakkor még nem tudnak arról, hogy mától valóban elindulna a törzskartonok kitöltése, és a gazdasági portálnak egyelőre a minisztérium sem tudott erről tájékoztatást adni.

A Napi.hu arról ír, hogy jelentősen megnövekedett a Kínában a labdarúgásra elköltött pénz. Tavaly január óta több mint 2 milliárd dollárt költöttek klubrészesedések megvásárlására, de sztárjátékosok is szerződtek a kínai bajnokságba. Részletek a Napi.hu-n és az InfoRádió reggel 9 óra után kezdődő Üzleti reggeli című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×