eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Palkovics: tableteket is kaphatnak ingyen az iskolások

Palkovics László az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a tanulók hamarosan akár ingyen is kaphatnának digitális eszközöket.

A Magyarországon működő cégeknél előállt szakemberhiány pótlására alakította át a kormány a szakképzést – hangsúlyozta az oktatási államtitkár. Palkovics László az InfoRádió Aréna című műsorában emlékeztetett: szeptember 1-től a gimnáziumok mellett létrejönnek a szakgimnáziumok és a szakközépiskolák. Elismerte ugyanakkor, hogy nem sikerült feltölteni az új szakképző intézmények férőhelyeit.

Az államtitkár szólt arról is, hogy az oktatási kormányzat a következő hetekben egyeztet az önkormányzatokkal az eddig általuk működtetett intézmények állami átvételét, mivel januártól az állam lesz a fenntartó.

Ettől a tanévtől már az általános iskolák első négy évfolyamán kapják ingyen a tankönyvet a diákok – hangsúlyozta az oktatási államtitkár. Palkovics László az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a tanulók hamarosan akár ingyen is kaphatnának digitális eszközöket.

Fontosnak nevezte ugyanakkor, hogy az adott intézmény támogassa a legkorszerűbb oktatási módszerek bevezetését. Az államtitkár szerint a gyermekek könnyen tudják majd kezelni ezeket az eszközöket, a tanároknak ugyanakkor másfajta módszertant jelent a digitális készülékek alkalmazása, és az iskolának is újfajta műszaki támogatásra kell berendezkednie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×