eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ötödikeseket vár az MCC

Szeptember 11-ig várja az érdeklődő, motivált gyerekek jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja.

 A kollégium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felső tagozatos diákokat megcélzó speciális képzés, amely 2015 októberében az ország négy régiójában (Miskolc, Veszprém, Pécs, Szolnok) indult, ősztől már Budapesten is elérhető lesz.

A program célja, hogy a szülőkkel és tanárokkal együtt segítse a gyermekek kibontakozását, látókörének szélesítését és az egyéni érdeklődési területek felfedezését, amely a későbbiekben a diákok tudatos pályaválasztását támogatja.

A teljesen ingyenes képzés különlegessége abban rejlik, hogy a diákok nem formális keretek között, hétvégi oktatási napokon, valamint az oktatók által kapott anyagokon keresztül sajátítanak el a mindennapi élethez sok szállal kötődő témákat (mint a pénzügyi ismeretek, a média világa, a természettudományos kísérletek, egészségügyi tudatosság vagy a robotika), amelyekkel a hagyományos oktatási rendszerben nem találkoznak.

A közleményben összegezték a program eddigi tapasztalatait is, eszerint közösségi aktivitás és a kommunikációs készség terén mutatták a legnagyobb fejlődést a felső tagozatos kisdiákok. A Miskolcon, Veszprémben, Pécsett, Szolnokon zajló képzések pszichológiai szakvéleményen alapuló eredményeit a régióvezetők és a szülők is megerősítették.

A FIT Program iránt érdeklődők a fit.mcc.hu oldalon tájékozódhatnak bővebben az ősszel induló képzésről.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×