eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rendetlenül törleszti hiteleit a magyar - lapszemle

Növekszik azoknak a száma, akik nem törlesztik rendesen a hitelüket – közli a Népszabadság. Az elmúlt másfél évben majdnem 1100 alkalommal ellenőrzött albérleteket az adóhivatal – írja a Magyar Idők.

Növekszik azoknak a száma, akik nem törlesztik rendesen a hitelüket: csaknem kétmillió esetet regisztráltak a központi rendszerben – közli a Népszabadság. A Központi Hitelinformációs Rendszerben regisztrált lakossági mulasztások száma az év közepéig negyvenkétezerrel nőtt.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak: hiába szavazott meg az Országgyűlés és csoportosított át a kormány már több mint hárommilliárd forintot a bűvös kocka motívumára épülő kiállítási központ nyolcmilliárdosra becsült beruházására, a megvalósítás tovább késik. A lap értesülései szerint hazánk olimpiai pályázatának bő egy év múlva esedékes elbírálásáig nemcsak a Rubik-ház fejlesztését, hanem a Népliget megújítását is parkolópályára tették.

Legyen szó balesetet szenvedett, agyvérzésen vagy szívinfarktuson átesett betegekről, a rehabilitációra szorulók közül még mindig nem mindenki jut hozzá ehhez az ellátáshoz Magyarországon – írja a Magyar Idők. A lap szerint ennek szemléletbeli és anyagi okai is vannak, a rehabilitációs szakemberek azonban azon dolgoznak, hogy a helyzet itthon is érdemben változzon.

Az elmúlt másfél évben majdnem 1100 alkalommal ellenőrzött albérleteket az adóhivatal, az eljárásokban a hatóság revizorai kétszázmillió forintnyi hiányzó adót kértek számon az előírásokat megszegő lakáskiadókon – írja a Magyar Idők. Bizonyos időszakokban kifejezetten sok szabálytalanságra derül fény a szállásadók piacán: az idei Forma–1-es hazai futam alatt például ötből négy esetben bukkantak szabályszegésre az adóellenőrök.

Felemás eredményt hozott a kötelező hittan bevezetése: a Magyar Nemzet által megkérdezett felekezetek szerint az iskolákban ugyan több gyermekhez érnek el, ám a plébániákon tartott hittanra egyre kevesebb fiatal jár, lemorzsolódásuk az ország egyes részein eléri a 25 százalékot.

Csalók forintosítják a lájkjainkat – írja a közösségi oldalakon tapasztalható csalásokról készített összeállításában a Népszabadság. A cikk apropója, hogy két hete még konyhabútort, pár napja pedig mobil házat kínáltak fel nyereményként bizonyos Facebook-oldalak, amelyek készítői a lap szerint az emberi naivitásból szereznek pénzt.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy alig ért véget a riói olimpia, amelyre árnyékot vetnek az elszállt rendezési költségek, és a korrupció, máris itt egy újabb botrány: a 2018-as focivébé egyik stadionját építő cégnél házkutatást tartott az orosz bűnüldöző hatóság. Az arénát a katonaság segítségével akarják befejezni, akárcsak a szovjet időkben.

A vagyonörökléssel szerzett milliárdokban Europa lekörözi a világot - írja a Portfolio abban az összeállításban, amelyet a Peterson Institute for International Economics elemzése alapján készített. Mint olvasható több olasz vagy német család vagyona évszázadok óta öröklődik, sőt gyarapszik és míg a leggazdagabb olaszok egyharmada öröklés útján szerezte vagyonát, ugyanez az arány az USA-ban 29%, Kínában pedig 2%.

A pénzcentrum.hu szerint az új kecskeméti Mercedes-gyárhoz a társaságnak – saját közlésük alapján – nem okoz problémát a megnövekedett kapacitáshoz szükséges dolgozói szám elérése vagy akár bővítése. A munkavállalók egy része ugyanis a már meglévő gyárból kerülhet ki, helyükre toboroznak új munkavállalókat.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×