eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Új projektet indít Magyarország népszerűsítésére a turisztikai ügynökség - a nap hírei

A korábbiaknál is több rendőr lesz majd az utcákon az augusztus 20-i rendezvényeken. Megnyitotta a Magyar Házat Rio de Janeiróban Áder János államfő.

Új projektet indít Magyarország turisztikai kínálatának népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség. A csaknem 11 milliárd forintos keretből az idegenforgalmi vállalkozások piacra jutását is segíti a szervezet. A marketing-akció alapja egy, az ország ismertségének növelését célzó imázskampány. Emellett innovatív eszközök is megjelennek, kiemelt figyelmet fordítva az orvosi, a szenior és az akadálymentes turizmus fejlesztésére és ismertségének növelésére.

A korábbiaknál is több rendőr lesz majd az utcákon az augusztus 20-ai rendezvényeken. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az ünnepi programokon részt vevő emberek biztonságát nevezte a legfontosabbnak. Vargha Tamás úgy fogalmazott: ilyen nagyszabású rendezvényen, különösen a nizzai támadás után minden eddiginél jobban ügyelnek majd arra, hogy mindenki gondtalanul vehessen részt a rendezvényeken. Mint mondta: veszélyhelyzet esetén a közönséget időben, hangosbemondón keresztül értesítik arról, merre hagyhatják el a helyszínt. A közvilágítást nem kapcsolják le a tűzijáték idején.

Megnyitotta a Magyar Házat Rio de Janeiróban Áder János államfő. A köztársaság elnök az ünnepségen kijelentette: Magyarországot eddigi olimpiai eredményei feljogosítják a 2024-es pályázatra, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Agenda 2020 programja pedig bátorítja, hogy megtegye. Áder János nagyszerű magyar sikereket hozó olimpiát kívánt a szurkolóknak és a sportolóknak.

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételire. Azok a diákok nyújthatják be kérelmeiket, akik a rendes eljárásban nem kerültek be, vagy nem jelentkezhettek felsőoktatási intézménybe. A pótfelvételin egyetlen helyre, kizárólag elektronikus úton lehet kérelmet beadni, és csak költségtérítéses helyek állnak rendelkezésre. Kivételt ez utóbbi alól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és magyar intézmények határon túli képzései jelentenek. Az űrlapok kitöltésére augusztus 7-én éjfélig van lehetőség. Az e-felvételi jelentkezést legkésőbb augusztus 12-én éjfélig hitelesíteni is kell. A ponthatárokat augusztus 25-én hozzák nyilvánosságra.

Folytatódik a vezetékes hálózatfejlesztés a Telekomnál. A társaság az idén mintegy 200 ezer új háztartás számára teszi elérhetővé a szélessávú internetet a fővárosban és környékén. Eddig 410 ezer háztartásba jutott el a Telekom, így 2 és fél millió háztartásban van szélessávú vezetékes szolgáltatás, ami másodpercenként legalább 30 megabit legfeljebb 100 megabit letöltési sebességet jelent az ügyfelek számára. Mobilhálózaton tovább terjeszti a vállalat a 4G+-os hálózatát, amely Kelet-Magyarországon 8 megyeszékhelyen és 5 városban érhető el, 190 bázisállomáson másodpercenkénti 300 megabites mobilletöltési internetes lehetőséggel.

Finomítana a családi csődvédelem szabályain a bankszövetség. Kovács Levente a szervezet főtitkára közleményében visszautasította a szerinte alaptalan kritikát a magáncsődről és annak eredményéről. Rétvári Bence, a KDNP alelnöke a Magyar Időknek beszélt arról, hogy a bankok nem segítik az adósokat, kevés információt adnak a csődvédelemről érdeklődőknek, ez pedig gátolja a lehetőség elterjedését.

A viharos időjárás okozhatta a ASL Airlines Hungary magyar légitársaság teherszállító repülőgépének balesetét az olaszországi Bergamo repülőterén. A Párizsból érkező Boeing-737-es gép leszállás közben túlfutott a pályán, keresztülhajtott a repülőtér gépkocsiparkolóján, majd a kerítést áttörve az országúti töltésnél állt meg. A repülőgép két fős magyar személyzete, a kapitány és a másodpilóta nem sérült meg.

A várható rossz idő miatt elmarad a szombatra tervezett tóúszás és túratriatlon a Velencei-tónál. A rendező Budapest Sportiroda arról tájékoztatott, hogy a siófoki obszervatórium meteorológusainak előrejelzése alapján döntött a szervezet úgy, hogy nem tartja meg a rendezvényt. Jövő csütörtökön várható döntés arról, hogy az eseményt megrendezik-e a jövő hét végén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×