eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ösztöndíjat ajánl bizonyos szakembereknek a Magyar Honvédség - lapszemle

Ösztöndíjat ajánl leendő mérnököknek, informatikusoknak és pénzügyi szakembereknek a Magyar Honvédség - írja a Magyar Idők. A Népszabadság szerint bajosabb lesz Londonból vagy Brüsszelből üzenni Brüsszelnek, mint Erdélyből.

A Népszabadság szerint bajosabb lesz Londonból vagy Brüsszelből üzenni Brüsszelnek, mint Erdélyből. Az október 2-ai kvótanépszavazáson ugyanis ugyan azok a szabályok érvényesek, amelyek a parlamenti választáson: míg a főként a szomszédos országokban élő kettős állampolgárok levélben is voksolhatnak, addig a több százezer, magyarországi lakcímmel rendelkező, ám külföldön tanuló vagy dolgozó polgár csak a külképviseleteken.

Fokozatosan megszünteti a kormány az időskorúak és fogyatékossággal élők gondozóházait, valamint a pszichiátriai és a szenvedélybetegek átmeneti otthonait – derül ki egy a Magyar Nemzet által megismert előterjesztésből. A cél az, hogy ezeket tartós gondozást nyújtó intézményekké alakítsák át.

Végéhez közeledik a kajszibarack betakarítása, a szakértők pedig mennyiségben és minőségben is jó termést várnak, a kajszi termőhelyét ugyanis nem érintette az április végi fagy - írja a Magyar Idők. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentése alapján hektáronként átlagosan 6,9 tonna termett a gyümölcsből. Az egyes megyék között viszont nagy különbségek voltak. Vas és Zala megyében például gyakorlatilag nem termett kajszi, míg Somogyban 18 és fél tonna volt a hektáronkénti termésátlag.

Ösztöndíjat ajánl leendő mérnököknek, informatikusoknak és pénzügyi szakembereknek a Magyar Honvédség - írja a Magyar Idők. A Honvédelmi Minisztérium korábban közölte azt is, hogy több mint 120 ezer forintos havi ösztöndíjat kínál egyes egészségügyi szakok hallgatóinak.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke szerint a több mint 4 milliárd forintos kormányzati forrásátcsoportosítás révén több központi ügyeletet lehet létrehozni, ami csökkentheti a háziorvosok terhelését és így a praxis tulajdonosa eldöntheti, akar-e dolgozni szabad- és ünnepnapokon. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szintén úgy vélekedett, hogy a jobb finanszírozás javíthat a háziorvosi ellátás helyzetén.

Egyebek mellett lopás, csalás és hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést a múlt héten az állami erdészeteknél történt visszaélések feltárása után a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal - tudta meg a Népszabadság. A Kehi több hónapos kutatás után hat erdészetnél közel 1,5 milliárdos kárt - tehát felesleges kiadást és rossz gazdálkodás miatt elmaradt bevételt - tárt fel.

A Portfolio szerint törölte a kormány az M1-es és M7-es autópálya kiszélesítésének vagyis 3X3 sávossá alakításának tervét. A péntek esti kormányhatározat gyakorlatilag a kabinet egy néhány nappal korábbi határozatát vonja vissza. Az említett mellett azonban más közútfejlesztések határozatait is visszavonta a kormány, illetve tételesen rögzítette, hogy egyes vidéki városokban és országosan pontosan mely projekteket támogatja EU-s pénzből, illetve melyeket a központi költségvetés terhére.

A Napi.hu-n arról, az Európai Bizottság által, a közelmúltban elfogadott módosításról olvashatnak, amely változtat a szív- és érrendszeri, illetve a cukorbetegségben szenvedőkre vonatkozó, autóvezetéshez szükséges minimális egészségügyi követelményeken, hogy az ilyen betegségben szenvedők csak nagyon indokolt esetben veszítsék el a jogosítványukat. Részleteket a portálon olvashatnak.

A pénzcentrum.hu a külföldi nagyvárosok helyett a magyar falusi szálláshelyeket ajánlja a nyaralást tervezgetők figyelmébe. Mint írják: megkímélheti pénztárcáját, aki a város zajától távol tölti szabadságát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×