eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Változnak az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer szabályai - a nap hírei

Az egyház fontos feladatának nevezte az elesettek segítését Krakkóban egy zártkörű szentmisén Ferenc pápa. Szerdáig megkapják a háziorvosok az erre az évre ígért, átlagosan havi 130 ezer forintos többlettámogatást januárig visszamenőleg.

Az egyház fontos feladatának nevezte az elesettek segítését Krakkóban egy zártkörű szentmisén Ferenc pápa. A katolikus egyházfő a tervek szerint szombat este imavirrasztáson vesz részt és holnap délelőtt tartja meg a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó szentmiséjét, amelyre mintegy másfél, kétmillió fiatalt várnak. A találkozón részt vesz Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, nyolc magyar püspök, továbbá mintegy 4 ezer magyar fiatal érkezett Krakkóba.

Változnak hétfőtől az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer szabályai. Ha a szállítóeszköz és a rakomány súlya meghaladja a 3,5 tonnát, ekáer-számot kell kérni, valamint a hatósági zárak eltávolítása esetén bírságot szabhat ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az ellenőrző rendszerbe eddig több mint 56 ezer ügyfél regisztrált.

Szerdáig megkapják a háziorvosok az erre az évre ígért, átlagosan havi 130 ezer forintos többlettámogatást januárig visszamenőleg. Ez egy összegben egymillió-negyvenezer forintot jelent. Selmeczi Kamill, az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke a Népszabadságnak elmondta: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megkezdi a 2016-ra ígért, összesen 10 milliárdos többlettámogatás kifizetését.

Több száz milliárd forint fordítható a nagy fővárosi kórházberuházásokra - erősítette meg a budapesti kórházfejlesztés koordinálásáért felelős miniszteri biztos. Cserháti Péter a Magyar Időknek elmondta: a júniusban elfogadott Egészséges Budapest programról szóló kormány-előterjesztéshez szükséges fedezet becslések szerint megközelíti a 235 milliárd forintot az első ütemben.

Augusztus elsejétől pályázhatnak pályakezdők támogatására a vállalkozások. A gyakornoki program célja, hogy minden 25 év alatti fiatal az iskolai tanulmányai befejezését vagy a munkanélkülivé válását követő 4 hónapon belül megfelelő színvonalú, konkrét foglalkoztatási vagy továbbképzési ajánlatot kapjon. A pályázók 2 és 30 millió forint közötti támogatást nyerhetnek.

Több magyarországi határátlépő helyen volt torlódás. Hegyeshalomnál az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt alakult ki több kilométeres kocsisor. A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán torlódás alakult ki. A Horvátországba indulókat is a várható erős forgalomra figyelmeztette korábban a magyar konzuli szolgálat.

Új, hosszú távú projektekről tárgyal vasárnap az orosz és szlovén elnök. Vlagyimir Putyin szombat délután érkezett a szlovén fővárosba, ahol 2. világháborús emlékművet avatott fel. Az orosz elnök látogatása miatt közlekedési dugók alakultak ki Ausztriában és Olaszországban is a szigorú biztonsági intézkedések és forgalomkorlátozások miatt. A magyar határon is feltorlódtak az autók.

Fokozták a biztonsági intézkedéseket a hatóságok az amszterdami Schiphol repülőtéren fenyegetésre utaló jelzések miatt. A repülőtéren megerősített a járőrözés, a légikikötőhöz vezető utakon minden autót megállítanak és átvizsgálnak, ami torlódásokat okoz. Az illetékes hivatal nem közölt részleteket az esetleges biztonsági kockázatról.

Elindult Rió de Janeiróba a legnagyobb létszámú magyar csapat a jövő pénteken kezdődő olimpiára. Sok szurkoló és családtag búcsúztatta őket. A csaknem 170 fős delegáció magyar idő szerint vasárnap hajnali 1 órakor landol az olimpiai játékok helyszínén. Összesen 160 magyar sportoló vesz részt az olimpián.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×