eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Magyarokhoz úsznak az elázott külföldi autók - hetilapszemle

A kormányfő megyeszékhelyeknek ígért több tíz vagy százmilliárd forint tizede érkezett meg eddig a városoknak - legalábbis erre jutott a Heti Válasz. A Figyelő pedig az olcsó elektromos autók veszélyeire hívja fel a figyelmet, amelyeket a meghibásodásaik miatt az Egyesült Államokban már leselejteztek, Magyarországon viszont eladják.

A Heti Válasz szerint a megígért pénzek tizede sem érkezett még meg, mégis működhet a választási csodafegyver, amivel a Fidesz megtarthatja a megyeszékhelyek többségét. A hetilap kiszámolta Orbán Viktor országjárása első évének mérlegét. Miskolc a megígért 180 milliárd forintból mindössze 8 milliárdot kapott; Pécs 108 milliárdot vár, de eddig csak 8-at kapott; Nagykanizsának majdnem 80 milliárd forintot ígért a kormányfő, ebből 500 millió forint érkezett a város számlájára. Szolnok még ennél is rosszabbul járt – legalábbis eddig. Orbán Viktor 120 és 160 milliárd forintot ígért a településnek a Modern Városok Program keretében, de csak 275 milliót folyósítottak.

A Figyelőből megtudhatják: gyanútlan magyar vevőknél köt ki a francia, német, sőt amerikai áradásokban elázott kocsik egy része. Az olcsó vétel felett érzett öröm csak rövid ideig, az első meghibásodásig tart, ráadásul gyakran a kártérítés is esélytelen. Az Egyesült Államokban az elmúlt hónapok ítéletidejének áldozatul esett kocsik közül egyre több víz alá került villanyhajtású Nissan Leafet hoznak a magyar piacra is. Az elektromosság és a víz ősellenség, főleg egy számítógépekkel és akkumulátorokkal telezsúfolt e-autóban. A katasztrófa után a biztosítók nyakán maradt, üzemképtelen kocsikból hozzáértők össze tudnak hozni egy-egy működőképest, amelyet itthon nagy haszonnal eladnak a gyanútlan vevőnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×