eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Nyaral" a rendőrség - Egyhetes fokozott ellenőrzés a Balatonnál!

A polgárőrséggel közösen végrehajtott regionális fokozott ellenőrzés során közel negyvennégyezer járművet ellenőriztek a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság területén.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján elrendelt regionális szintű fokozott ellenőrzést végezett - a polgárőrséggel közösen – a rendőrség július 18 és 24. között. Az egyhetes ellenőrzés során tíz darab rendszámfelismerő eszköz és az üzemeltetésükhöz szükséges technikai személyzet segítette a rendőrség munkáját. Az akcióban közel száz rendőr és több, mint százharminc polgárőr vett részt.

Az ellenőrzéseket Veszprém megyében a a Balatonalmádi, a Balatonfüredi, a Tapolcai, a Várpalotai és a Veszprémi Rendőrkapitányságok állománya, valamint az illetékességi területein működő polgárőr egyesületek tagjainak bevonásával hajtották végre. A szomszédos megyékben – Somogy, Fejér és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságok illetékességi területén – az akció ideje alatt egy-egy rendszámfelismerő berendezés segítette az egyenruhások munkáját.

Az ellenőrzéseket elsősorban a nagy forgalmú főútvonalakon, valamint a turisztikailag frekventált területeken ( strandokon, bevásárló központokban, idegenforgalmi látványosságok közelében) végezték. Az ellenőrzés célja volt többek között a forgalomból kivont, műszaki hibás gépjárművek, illetve a körözött gépjárművek kiszűrése. Az ellenőrzések során cél volt továbbá a nyári idegenforgalmi idényben a Balatoni régióba bűncselekmény elkövetése céljából érkező személyek kiszűrése, az elkövetők elfogása, a közlekedésben résztvevők járművei műszaki állapotának ellenőrzése - írja a police.hu.

A regionális akció során közel negyvennégyezer járművet ellenőriztek és 727 sofőrrel szemben alkalmaztak légalkoholmérő készüléket, melynek eredményeként 19 járművezetőt szűrtek ki. Az egyenruhások 96 közlekedővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 56 esetben szabálysértési feljelentés készült, 16 járművezetővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek. Az akció során 11 személyt fogtak el és 15 főt állítottak elő.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×