eur:
393.84
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Futóverseny és Formula 1 – korlátozások lesznek a hétvégén

Futóverseny miatt változik a forgalmi rend a hétvégén Budapesten. Mogyoródon és környékén Formula 1-es Magyar Nagydíj miatt számítanak megnövekedett forgalomra hétvégén.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint szombatról vasárnapra virradóra éjjel futóversenyt rendeznek a Várkert Bazár környékén és a Budai alsó rakparton, ezért erre az időszakra lezárják a Lánchíd utcát és a Várkert rakpartot, valamint szombaton késő este háromnegyed 10-től háromnegyed 11-ig a Palota utat a Dísz tér és a Váralja utca között.

A BKK azt is közölte, hogy a forgalomkorlátozások miatt a 19-es villamos is egész nap módosított útvonalon jár: a Lukács fürdő megálló után a Széll Kálmán téren és a Krisztina körúton át a 17-es, majd az 56A villamos útvonalán éri el a Rudas Gyógyfürdő végállomást.

Budapesten a szombati futóverseny a 16-os busz közlekedését is érinti, vagyis nem megszokott módon lehet feljutni a Budai Várba. A 16-os busz szombat késő este rövidített, a 16A járattal egyező útvonalon a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között jár. Ezért ebben az időszakban a Budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől, vagy 22 óráig a Clark Ádám térről a siklóval érhető el – közölte a BKK.

A hétvégi Formula 1-es Magyar Nagydíj négy napja alatt Mogyoródon és környékén is lesznek jelentősebb forgalmi változások.

A futamot több mint ezer rendőr biztosítja - mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

„Több ezer gépjármű érkezik négy nap alatt Mogyoródra, illetve a versenypálya környéki parkolókba. A versenypálya körüli, oda vezető utak a verseny minden napján, csütörtöktől hétfő reggelig megállási tilalom lesz érvényben. Az itt szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja” - közölte Beluzsárné Belicza Andrea.

A futamok ideje alatt a környéken változik a forgalmi rend is – tette hozzá a szóvivő.

„Szombaton és vasárnap az időmérő edzés, illetve a futam előtt a versenypálya, illetve a parkolók felé vezető utak lesznek egyirányúak, amikor pedig vége van a rendezvényeknek, akkor a kifelé vezető utakat egyirányúsítja a rendőrség. Táblák is jelzi, hogy kinek milyen parkolójegye van, és melyik úton érheti el a legkönnyebben azt a helyet, ahol meg tud állni az autójával” - ismertette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×