eur:
392.67
usd:
365.91
bux:
66497.49
2024. április 26. péntek Ervin

Csökken az öngyilkosságok száma a börtönben - lapszemle

Fokozatosan csökken az öngyilkosságok száma a fogvatartottak között – írja a Magyar Idők. A Népszabadság cikke szerint a nyári diákmunka során átlagosan 15-20 százalékkal többet keresnek a tanulók a minimálbérnél.

A Magyar Idők a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától kapott információkra hivatkozva arról számol be, hogy évek óta fokozatosan csökken az öngyilkosságok száma a fogvatartottak között Magyarországon. Tavaly öten lettek öngyilkosok. Az elmúlt 13 évben 2003-ban és 2011-ben volt csúcson a fogvatartottak által elkövetett öngyilkosságok száma, mindkét esztendőben 9-9 ember vetett véget életének.

A Magyar Nemzet szerint várhatóan elkerülik majd a veszélyesnek ítélt városokat a terrorcselekményektől tartó turisták, és a biztonságosabbnak gondolt célpontok, például Budapest felé vehetik az irányt. A lap turisztikai szakemberekre hivatkozva azt írja, hogy a távol-keletiek viszont azt egész öreg kontinenst elkerülhetik, ha tovább romlik a helyzet.

A Népszabadságnak nyilatkozott a a Prohuman Diákmunka vezetője, aki azt mondta: átlagosan 15-20 százalékkal többet keresnek a tanulók a minimálbérnél. Hegedűs Csaba az IFUA Horváth & Partners nemzetközi vezetési tanácsadó cég felmérését idézve hozzátette: a fizikai munkára jelentkező diákok mindössze 30 százaléka hajlandó 700 forintos órabér alatt munkát vállalni.

A Magyar Nemzet arról ír, csak másfél méter mélységig mentesítik a hortobágyi bombázóteret, ám mélyebben nagyon sok bombatest lehet még. Az országban további két, robbanótestekkel kritikusan szennyezett terület található. Az egyikhez, a Somogy megyei Nagybajon és Böhönye között lévő terület megtisztításához hozzá sem mernek kezdeni, mert mérgesgáz-töltetű aknák is lehetnek a földben.

A Népszabadság a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól kapott tájékoztatás alapján arról számol be, hogy a Tigázon kívül egy másik gázszolgáltatóval szemben is is érkezett panasz a behajtási költségáltalány alkalmazása miatt. A hatósághoz ugyanakkor 1500, a Tigáz ebbéli gyakorlatát kifogásoló jelzés jött.

Jelentősen drágíthatja az ingatlanokat, ha a közvetlen környezetüket fejlesztik, szépítik – írja a Magyar Idők. Különösen kimutatható ez a változás, amennyiben az utcát lezárják a gépjárműforgalom elől és sétálóutcává alakítják. Szegedi és budapesti körkép a lapban.

Gazdasági lapszemle

A Napi.hu-ból megtudhatják, hogy mivel lehet jól keresni. Az arany drágulása még kitarthat egy darabig - véli az egyik aranybánya cég vezetője. Szerinte minden, ami jelenleg a világban történik, beleértve az amerikai elnökválasztást is, egyértelműen a nemesfém malmára hajtja a vizet.

A Portfolio.hu szerint hosszú évekig gyakorlatilag halott volt a magyar tőzsde, tavaly és idén viszont a befektetők kedvence lett. Sok érvet lehetne felsorakoztatni az árfolyamok emelkedése mögé, az egyik legfontosabb azonban az, hogy nagyon kevés olyan piac van a világon, ahol a vállalati profitok nagyot emelkedhetnek idén és a következő években, a magyar viszont ilyen.

A Pénzcentrum már az iskolára való felkészüléssel foglalkozik. A lap szerint ugyanis fontos, hogy a gyerekek ne zökkenjenek ki teljesen a mindennapos tanulásból a hosszú nyári szünet alatt. De egyáltalán nem mindegy, hogyan vesszük rá a gyerekeket a tanulásra, a kényszerítést jobb, ha már most elfelejtjük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×