INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

a nap legfontosabb hírei

orbán viktor

digitalizáció

Szerepel a főváros tervei között a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítása is - a nap hírei

InfoRádió

A jövő évi költségvetés célja a lehetőségteremtés a felzárkózásra - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Magyarország a digitalizáció nyertese lehet a közép-európai térséggel együtt, ezért a régió országainak együttműködését szorgalmazta Orbán Viktor.

A jövő évi költségvetés célja a lehetőségteremtés a felzárkózásra - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a kormányzati tájékoztatón elmondta: a büdzsé kiemelten támogatja a gyermekvállalást, az adócsökkentést az áfán keresztül, a lakáshoz jutást és a munkahelyteremtést. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, hogy jövő heti ülésén dönt a kormány a Nyugati, a Déli és a Kelenföldi pályaudvar sorsáról.

Szerepel a főváros tervei között a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítása is. A főpolgármester a közlekedésfejlesztési tervek között említette a budai Váralagút és fogaskerekű vasút rekonstrukcióját, illetve utóbbi meghosszabbítását.

Magyarország a digitalizáció nyertese lehet a közép-európai térséggel együtt, ezért a régió országainak együttműködését szorgalmazta Orbán Viktor. A miniszterelnök erről azzal összefüggésben beszélt, hogy tesztpálya épül Zalaegerszegen az önjáró autók fejlesztéséhez.

Munkaerő-piaci beilleszkedési program indul a közfoglalkoztatottak számára - közölte a munkaerőpiacért és szakképzésért felelős államtitkár. Cseresnyés Péter az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az elmúlt időszakban 140-150 ezerrel nőtt a közfoglalkoztatottak száma, de egyre többen tudnak elhelyezkedni.

Az elmúlt másfél évtizedben nem volt ilyen alacsony az első négyhavi hiány - erősítette meg az előzetesen közölt adatot a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az év első négy hónapjában 144,9 milliárd forint volt az államháztartási deficit. A hiány csökkenését a kiadások visszaesése magyarázza.

Mintegy másfél millió személyi jövedelemadó bevallást vár még péntek estig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára. Tamásné Czinege Csilla az InfoRádióban azt mondta: továbbra is a leggyakoribb hiba a bevallás aláírásának elmaradása.

A Garten Stúdió nyerte a Városliget tájépítészeti pályázatát. A cég felszámolná az Olof Palme sétányt, visszaállítaná a Páva-szigetet és szigorúan korlátozná a gépjármű-közlekedést. Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa úgy fogalmazott: ilyen léptékű parkmegújítás még nem volt Magyarország történetében.

Vesztegetés gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség az Alstom-ügyben - erősítette meg a sajtóértesülést az Országos Rendőr-főkapitányság. A tájékoztatás szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Feltehetően a lezuhant egyiptomi gép roncsait találták meg a görög hatóságok - közölte a kairói légi közlekedési minisztérium és Egyiptom párizsi nagykövete. Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó járata 66 emberrel a fedélzetén csütörtök hajnalban tűnt el. Egyelőre nem tudni, mi okozta a repülőgép-szerencsétlenséget.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018