eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szerepel a főváros tervei között a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítása is - a nap hírei

A jövő évi költségvetés célja a lehetőségteremtés a felzárkózásra - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Magyarország a digitalizáció nyertese lehet a közép-európai térséggel együtt, ezért a régió országainak együttműködését szorgalmazta Orbán Viktor.

A jövő évi költségvetés célja a lehetőségteremtés a felzárkózásra - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a kormányzati tájékoztatón elmondta: a büdzsé kiemelten támogatja a gyermekvállalást, az adócsökkentést az áfán keresztül, a lakáshoz jutást és a munkahelyteremtést. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, hogy jövő heti ülésén dönt a kormány a Nyugati, a Déli és a Kelenföldi pályaudvar sorsáról.

Szerepel a főváros tervei között a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítása is. A főpolgármester a közlekedésfejlesztési tervek között említette a budai Váralagút és fogaskerekű vasút rekonstrukcióját, illetve utóbbi meghosszabbítását.

Magyarország a digitalizáció nyertese lehet a közép-európai térséggel együtt, ezért a régió országainak együttműködését szorgalmazta Orbán Viktor. A miniszterelnök erről azzal összefüggésben beszélt, hogy tesztpálya épül Zalaegerszegen az önjáró autók fejlesztéséhez.

Munkaerő-piaci beilleszkedési program indul a közfoglalkoztatottak számára - közölte a munkaerőpiacért és szakképzésért felelős államtitkár. Cseresnyés Péter az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az elmúlt időszakban 140-150 ezerrel nőtt a közfoglalkoztatottak száma, de egyre többen tudnak elhelyezkedni.

Az elmúlt másfél évtizedben nem volt ilyen alacsony az első négyhavi hiány - erősítette meg az előzetesen közölt adatot a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az év első négy hónapjában 144,9 milliárd forint volt az államháztartási deficit. A hiány csökkenését a kiadások visszaesése magyarázza.

Mintegy másfél millió személyi jövedelemadó bevallást vár még péntek estig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára. Tamásné Czinege Csilla az InfoRádióban azt mondta: továbbra is a leggyakoribb hiba a bevallás aláírásának elmaradása.

A Garten Stúdió nyerte a Városliget tájépítészeti pályázatát. A cég felszámolná az Olof Palme sétányt, visszaállítaná a Páva-szigetet és szigorúan korlátozná a gépjármű-közlekedést. Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa úgy fogalmazott: ilyen léptékű parkmegújítás még nem volt Magyarország történetében.

Vesztegetés gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség az Alstom-ügyben - erősítette meg a sajtóértesülést az Országos Rendőr-főkapitányság. A tájékoztatás szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Feltehetően a lezuhant egyiptomi gép roncsait találták meg a görög hatóságok - közölte a kairói légi közlekedési minisztérium és Egyiptom párizsi nagykövete. Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó járata 66 emberrel a fedélzetén csütörtök hajnalban tűnt el. Egyelőre nem tudni, mi okozta a repülőgép-szerencsétlenséget.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×