INFORÁDIÓ
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia

inforádió

belföld

richter aranyanyu

Már lehet jelölni a hatodik Richter Aranyanyu Díjra

Infostart

Szeptember 15-ig várják a jelöléseket a Richter Aranyanyu Díjra. Az idén már hatéves kezdeményezés olyan nőket ismer el és mutat be a nagyközönségnek, akik sokat tesznek közvetlen környezetük jobbá tételéért. Négy kategóriában várják a jelöléseket: orvosnőt, pedagógust, egészségügyi szakdolgozót és szociális területen dolgozó nőket lehet ajánlani - mondta az InfoRádióban Rácz Zsuzsa író, a díj megálmodója.

„Az ideális jelölt olyan, aki nagy hatással van a környezetére. Valahogy előremozdítja azt az ügyet, amelyért dolgozik, legyen az az egészségügyben, az oktatásban vagy a szociális területen” - emelte ki a díj megálmodója.

A jelölésről Rácz Zsuzsa azt mondta, előfordul, hogy közeli ismerősök neveznek valakit, ahogy az is, hogy olyat jelölnek, akivel valahol találkoztak az ápoló, nevelő rendszerben.

„Az a legjellemzőbb, hogy egy hosszú kapcsolat eredményeként születik meg a jelölés, így szeretné valaki kifejezni a háláját, például a gyereke óvónőjének, tanárnőjének. Természetes, hogy pedagógus kategóriában érkezik a legtöbb jelölés, hiszen ott dolgozik a legtöbb nő. Orvosnők jelölése esetén többnyire egy nehéz helyzet, krízis vagy tragédia folyamatában találkoznak valaki olyannal, aki a díj nevéhez méltóan gondoskodik, támogatja az illetőt, ahogy azt a saját édesanyja teszi vagy tenni. Olyan orvosokat ismerhettünk meg az elmúlt évek során, akik a falon is átmennek, ha valakinek segíteni kell, meg kell menteni vagy gyógyítani. A szociális terület új területünk, tavaly lehetett először ilyen szakembereket is jelölni. Kelet-Európában nálunk vannak a legjobb szociális szakemberek” – jelentette ki a díj megálmodója.

Nehéz választani a beérkezett jelölések között, hiszen minden történetben jó embert ismerhetünk meg – mondta Rácz Zsuzsa.

„Szerencsére nem egyedül kell döntenem, van egy zsűrink, a szempontjaink pedig az elmúlt öt évben már kiforrottak. Igyekszünk utána menni a jó történeteknek, fontos, hogy meg tudjuk mutatni azt az embert. Az első helyen mindig az van, milyen hatást gyakorol a szűkebb és a tágabb közösségére” - hangsúlyozta a Richter Aranyanyu díjának megálmodója.

Kapcsolódó hang

Már lehet jelölni a hatodik Richter Aranyanyu Díjra
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018